DUPĂ CONVERSIA UNOR OBLIGAŢIUNI Participaţia IFC la Banca Transilvania a urcat peste 5%

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 noiembrie 2014

Participaţia International Finance Corporation (IFC), divizie a Băncii Mondiale, la Banca Transilvania (TLV) a crescut de la 3,54% la 5,36%, după conversia în acţiuni a unor obligaţiuni în valoare de 20 de milioane de euro emise de bancă şi deţinute de instituţia financiară internaţională.

Anterior, IFC avea 90,58 milioane de acţiuni, reprezentând 3,54% din capitalul social al Băncii Transilvania, iar după procesul de conversie pachetul deţinut a crescut la 139,85 milioane de acţiuni, reprezentând 5,36% din capitalul social, se arată într-un anunţ IFC, transmis de Banca Transilvania Bursei de Valori Bucureşti.

Obligaţiunile deţinute de IFC şi convertite în acţiuni fac parte din emisiunea totală de 30 de milioane de euro derulată în vara anului trecut de Banca Transilvania. IFC a cumpărat la momentul respectiv obligaţiuni de 20 de milioane de euro, acestea fiind convertite în obligaţiuni pe parcursul acestui an, au declarat reprezentanţii Băncii Transilvania, citaţi de Mediafax.

Banca Transilvania a atras în luna mai a anului trecut 30 milioane de euro prin vânzarea de obligaţiuni pe şapte ani convertibile în acţiuni, exact cât şi-a propus, cele mai mari subscrieri fiind realizate de principalii acţionari, Banca Europeană pentru Dezvoltare (BERD) şi International Finance Corporation.

BERD a subscris obligaţiuni convertibile în acţiuni de 4,4 milioane de euro.

IFC a intrat în acţionariatul Băncii Transilvania în anul 2009, când printr-o conversie a unor obligaţiuni a ajuns să deţină 3,54% din acţiuni.

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat, la sfârşitul lunii august, majorarea capitalului social al băncii cu suma de 49,44 milioane de lei prin conversia în acţiuni a unor obligaţiuni emise de instituţia de credit anul trecut, la cererea deţinătorilor titlurilor.

Capitalul social al băncii a crescut astfel de la 2,559 miliarde de lei la 2,608 miliarde de lei prin emiterea unui număr de 49,44 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 1 leu.

Preţul de conversie, conform prospectului de conversie, a fost în cazul respectiv de 1,7862 lei/acţiune, având în considerare un curs de 4,4 lei/euro.

Cel mai mare acţionar al Băncii Transilvania este Banca pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu o participaţie de 14,6%, potrivit celor mai recente date disponibile. Printre acţionarii semnificativi se regăsesc preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii, Horia Ciorcilă (5,1%), dar şi International Finance Corporation, cu 5,36% din titluri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb