DUPĂ ŞAPTE ZILE DE SCĂDERE CONSECUTIVĂ, Indicele BET urcă cu peste 2%

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 mai 2018

Brokerii: "Piaţa a marcat o reacţie tehnică de creştere, normală după scăderile din ultima perioadă"

Dragoş Mesaroş, Goldring: "Cu siguranţă nu este un moment propice pentru a investi la bursă"

Analiştii Banca Transilvania: "Dacă nu vedem o relansare a pieţei la pragul de 8.300 de puncte, riscăm să trecem la un scenariu de evoluţie pesimist pentru BET"

Indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut parte de creşteri, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, cel mai important coş de acţiuni al pieţei, BET, urcând cu 2,04%, până la 8.429,08 puncte, după ce suferise şapte scăderi consecutive.

Brokerii activi în piaţa de capital sunt de părere că evoluţia de ieri a pieţei reprezintă o reacţie tehnică de creştere, după scăderile susţinute ale pieţei din ultima periadă.

În acest sens, Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare în cadrul societăţii de brokeraj Goldring, ne­-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri) am asistat la o reacţie tehnică ascendentă a indicelui BET, normală de altfel, după o perioadă marcată de şapte scăderi consecutive, mai ales în condiţiile în care pieţele externe s-au apreciat, în ultimul timp.

Cu toate că piaţa a urcat astăzi (n.r. ieri), nu mă aştept ca indicii să îşi continue creşterea, poate cel mult să intre într-o consolidare.

În ultimele zile piaţa a fost dominată de panică. Practic, s-a tranzacţionat în funcţie de ştiri şi susţin că, ţinând cont de volume, bursa este dominată, în continuare, de investitorii de retail.

Pentru brokeri este o perioadă foarte grea şi nu pot să spun ce se va întâmpla, pentru că persistă incertitudinea legată de viitorul Pilonului II de pensii. Cu siguranţă nu este un moment propice pentru a investi la bursă".

Referitor la evoluţia de ieri a pieţei, Marcel Murgoci, director de operaţiuni în cadrul Estinvest, ne-a precizat: "Ordinele de vânzare care au determinat scăderea bursei din ultimele şedinţe nu au mai apărut în cursul zilei de astăzi (n.r. ieri), după cum se poate vedea şi din volum, care este destul de redus.

Din punctul meu de vedere, creşterea indicilor de astăzi (n.r. ieri), reprezintă o reacţie tehnică, ceea ce este natural după mai multe zile de scădere.

În absenţa unor informaţii concrete legate de motivele scăderii pieţei (n.r. viitorul Pilonului II de pensii), nu putem spune dacă aprecierea va continua şi în zilele următoare".

George Brande, analist în cadrul Interfinbrok, ne-a transmis: "Creşterea de astăzi (n.r. ieri) a indicilor BVB poate fi pusă în contextul unei reacţii, după scăderile din ultima perioadă. Incertitudinea din piaţă legată de modificările legislative din domeniul pensiilor private domină opinia publică în ultima perioada şi influenţează cotaţiile".

Potrivit analistului de la Interfinbrok, rezultatele financiare raportate de companii pentru primul trimestru al anului care, în multe cazuri, sunt mai bune decât cele din anul trecut, pot reprezenta un sprijin pentru a susţinerea viitoare a cotaţiilor emitenţilor.

"Modificările de politică monetară din ultima perioadă ar putea susţine sectorul bancar, după o perioada îndelungată de dobânzi reduse, în timp ce cotaţiile petrolului Brent pe pieţele internaţionale au atins nivelul din noiembrie 2014 şi sunt de natură a susţine industria extractivă", ne-a mai spus analistul Interfinbrok.

Pe de altă parte, în raportul de analiză tehnică publicat de Banca Transilvania pe data de 21 mai se specifică: "Corecţia s-a adâncit în piaţa locală, iar indicele BET a coborât sub nivelurile de suport pe care le prevedeam (n.r. în analiza precedentă), la 8.600 de puncte, pentru cazul cel mai pesimist (...). Totuşi, ipoteza principală cu care continuăm să lucrăm rămâne cea optimistă, în care corecţiile actuale sunt pe final şi vor fi urmate de reluări ale creşterilor.

În acest sens, confluenţa de suporturi de la 8.300 de puncte, este punctul-cheie de urmărit în perioada următoare. Dacă nu vedem o relansare a pieţei de aici, ris­căm să trecem la un scenariu de evoluţie destul de pesimist (n.r. pentru BET)".

Recent, cotaţiile pieţei de capital locale au fost afectate de incertitudinea privind contribuţiile la Pilonul II de pensii, indicii bursei suferind scăderi masive de la finalul lunii aprilie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb