DUPĂ SEISMELE PUTERNICE CARE AU AFECTAT JAPONIA, Autorităţile nipone au intensificat operaţiunile de salvare a supravieţuitorilor

Internaţional / 17 aprilie 2016

Sursa foto: captură Youtube

Sursa foto: captură Youtube

Echipele de salvatori continuă astăzi operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor în urma celor două seisme puternice care au afectat insula japoneză Kyushu, soldate cu 41 de morţi şi care au fost urmate de numeroase replici, transmite agenţia DPA, citată de Agerpres.

Autorităţile nipone au intensificat operaţiunile de căutare şi salvare după ce în timpul nopţii ploile abundente au făcut dificilă intervenţia echipelor de salvatori în zonele muntoase ale insulei.

În jur de zece persoane sunt date dispărute în localitatea Minamiaso din prefectura Kumamoto, unde seismele au generat o alunecare mare de teren, au menţionat surse ale poliţiei locale.

Peste 110.000 de locuitori au fost evacuaţi în adăposturi mobile, potrivit canalului local NHK, autorităţile declarând că aproximativ 400 de case au fost complet distruse şi circa 1.300 au fost semnificativ afectate.

Multe din persoanele evacuate au petrecut mai mult de o oră aşteptând la coadă pentru provizii, în timp ce mai multe cantităţi de alimente şi produse zilnice au fost trimise în zonele paralizate de seisme din prefecturile Kumamoto şi Oita. ''Am cerut miniştrilor de resort să asigure cantităţi suplimentare de alimente, medicamente şi apă potabilă pentru cei care au fost evacuaţi'', a declarat premierul nipon Shinzo Abe presei la Tokyo, conform DPA.

Potrivit canalului NHK, 56.000 de gospodării nu beneficiau de alimentarea cu energie electrică.

Gen Aoki, directorul departamentului de monitorizare a activităţii seismice şi a valurilor tsunami din cadrul agenţiei nipone de meteorologie, a avertizat asupra posibilităţii producerii mai multor replici seismice sau a unor alunecări de teren.

Peste 450 de replici s-au produs în Kyushu de la primul seism puternic cu magnitudinea 6,5 care a zguduit prefectura Kumamoto joi seară. Sâmbătă, un alt seism, cu magnitudinea 7,3, s-a produs în aceeaşi regiune, potrivit agenţiei nipone de meteorologie.

Multe autostrăzi au fost închise, traficul pe unele linii de cale ferată a fost suspendat, inclusiv în ce priveşte unele linii de tren de mare viteză. Companiile aeriene şi-au anulat zborurile către şi de la Kumamoto, după ce plafonul unei facilităţi a aeroportului s-a prăbuşit.

Ministrul nipon al apărării Nakatani a declarat sâmbătă seară că mii de soldaţi au fost dislocaţi în regiunea afectată, urmând să fie implicaţi în operaţiunile respective până la 25.000 de militari.

Guvernul nipon a transmis că nu au fost înregistrate activităţi care să indice anomalii la cele patru centrale nucleare ale Japoniei, potrivit DPA. Japonia se află pe zona de convergenţă a patru plăci tectonice şi are pe teritoriul său peste 100 de vulcani activi, încheie DPA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb