DUPĂ VOTUL INTERN DIN PLUS:  Dacian Cioloş - primul pe listă pentru europarlamentare

T.A.
Politică / 15 ianuarie 2019

Dacian Cioloş (sursa foto: Twitter)

Dacian Cioloş (sursa foto: Twitter)

Dacian Cioloş a obţinut cele mai multe voturi la consultarea internă a membrilor PLUS pentru desemnarea candidaţilor la alegerile europarlamentare, conform Agerpres.

La votul intern, care s-a încheiat marţi seară, şi-au exprimat opţiunea 4.809 membri, care reprezintă 66,2% din totalul de 7.262 de membri confirmaţi ai partidului, 43 dintre cei 152 de candidaţi trecând de prima etapă a evaluării din interiorul partidului.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS), dintre cei 43 de candidaţi care au trecut de prima etapă a evaluării interne, 22 sunt femei şi 21 bărbaţi, primul pe listă, după numărul de voturi, fiind Dacian Cioloş.

Sursa citată precizează că numărul de voturi obţinute de candidaţi va reprezenta baza de evaluare a criteriului de atractivitate electorală, care va avea o pondere de 30 la sută din scorul final obţinut de fiecare candidat.

În faza următoare, o comisie de selecţie va evalua criteriul competenţei candidaţilor, care va reprezenta 40 la sută din scorul final.

Cei 43 de candidaţi urmează să fie evaluaţi de Mihaela Miroiu, profesor SNSPA Bucureşti, Liliana Popescu, prorector SNSPA Bucureşti, Elena Calistru, Funky Citizens, Mircea Dumitru, rector Universitatea Bucureşti, şi Sorin Ioniţă, Expert Forum.

Evaluarea candidaturilor va avea loc în perioada 16 - 22 ianuarie, timp în care aceştia nu au voie să contacteze membrii comisiei, doar cei din urmă având acest drept.

În a treia fază, Biroul Naţional al PLUS rezultat în urma Convenţiei Naţionale, care va avea loc la sfârşitul lunii ianuarie, va evalua al treilea criteriu - diversitatea şi meritul organizaţional, care va reprezenta 30 la sută din scorul final.

În urma aplicării celor trei criterii menţionate, Biroul Naţional va înainta Consiliului Naţional spre validare lista finală de candidaţi la alegerile europene din 26 mai 2019.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Iata un om in PLUS pentru europarlamentare.

    1. candidati impreuna cu usr la europaelamentare? 6000 de votanti din cartierul greenfield va spun adio

      M-a cam dezamagit blandul Ciolos. N-a facut decat sa tulbure bine apele si acum vrea la europarlamentare. Un om politic bland, cinstit, dar lipsit de carisma si care acum se arata si foarte preocupat de cele lumesti. Au salarii prea mari astia de la Srasbourg.

    Saracul de el, sa ii uram succes, ca din ce draci sa trăiască si gura lui...niste jegosi la chiolhan, nu mai votez!

    votati oamenii care au lucrat si inca lucreaza inpotriva romanilor,ciolos cit a fost comisar pe agricultura a luat masuri prvind acordarea subventiilor in favoarea frantei ,germaniei si impotriva romanilor,un vindut un o

    1. Europarlamentarii psdisti lucreazä pe gratis? Banii europeni de ce ramân nefolositi?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb