E-CIGARETTE SUMMIT SUA 2021: "Ţigaretele electronice sunt folosite drept alternativă la ţigaretele clasice"

M.G.
Miscellanea / 25 mai 2021

"Ţigaretele electronice sunt folosite drept alternativă la ţigaretele clasice"

Ţigaretele electronice sunt folosite drept alternativă la ţigaretele clasice, a afirmat astăzi Kenneth Warner, profesor emerit şi decan emerit la School of Public Health, University of Michigan, în cadrul primului panel al E-cigarette Summit USA. Acesta a prezentat un studiu ce citează statistici ale CDC care arată că, în 2018, 15,1% dintre fumătorii care au renunţat la fumat pentru o perioadă mai lungă de peste 6 luni au făcut-o cu ajutorul e-ţigaretelor.

Warner a afirmat: "Cu privire la e-ţigarete, majoritatea organizaţiilor din sănătate din SUA, mass-media şi factorii de decizie se concentrează pe riscurile la adresa tinerilor. Din cauza mesajului lor, mare parte din public - inclusiv fumătorii - consideră, în mod incorect, că vapatul este la fel de periculos ca fumatul. Politicile publice care intenţionează să reducă vapatul în rândul tinerilor ar putea reduce de asemenea utilizarea e-ţigaretelor de către fumătorii adulţi în eforturile lor de renunţare la fumat. Deoarece dovezile indică că utilizarea e-ţigaretelor poate creşte şansele renunţării la fumat, comunitatea medicală, media şi factorii de decizie ar trebui să cântărească cu mai mare grijă potenţialul pe care îl prezintă vapatul pentru reducerea mortalităţii atribuibilă fumatului în rândul adulţilor".

Potrivit unui sondaj ataşat studiului prezentat de acesta, circa jumătate din toţi adulţii chestionaţi consideră că vapatul este la fel de nociv ca nicotina. Warner spune însă că nu este aşa şi că e-ţigaretele pot ajuta la eforturile de renunţare la fumat şi în esenţă să acţioneze ca alternativă - conform acestuia, 15,1% din fumătorii care au renunţat la fumat pentru o perioadă mai mare de 6 luni au făcut-o cu ajutorul e-ţigaretelor.

Înlocuirea ţigărilor clasice cu e-ţigarete şi folosirea frecventă ca alternativă indică, potrivit studiului şi statisticilor CDC, o probabilitate mai mare de renunţare la fumat.

Totodată, vânzările de ţigarete clasice au scăzut cu un ritm anual mai accelerat decât cel standard în perioada în care vânzările de e-ţigarete au înregistrat vânzări mai mari - 6% pe an de exemplu faţă de declinul standard de 2-3% anual, fapt ce confirmă faptul că ţigările electronice sunt folosite drept alternativă la ţigaretele clasice.

Studiile spun că este probabil ca vapatul să producă dependenţă de nicotină în rândul tinerilor, dar numărul este relativ scăzut, iar impactul asupra adulţilor este pozitiv în privinţa scăderii numărului de fumători, a mai spus Kenneth Warner.

Acesta a mai arătat că 1 din 7 adulţi din SUA sunt fumători şi că abilitatea vapatului de a convinge fumătorii să renunţe la ţigările clasice merită mai multă atenţie. Din cauza fumatului mor în SUA peste 480.000 de adulţi anual.

Warner a propus aplicarea de taxe mai mari pe ţigaretele clasice şi pe produsele cu tutun combustibil, ca factor descurajant, şi scăderea taxelor pe ţigările electronice.

Neal L. Benowitz, profesor de medicină la Universitatea din California: Cele mai frecvente cauze de deces din SUA au factor agravant fumatul

La rândul său, Neal Benowitz, profesor de medicină, bioinginerie şi ştiinţe terapeutice la Universitatea din California, San Francisco, a afirmat că cele mai frecvente cauze de deces din Statele Unite au ca factor agravant fumatul.

Potrivit acestuia, existenţa unor eventuale probleme de sănătate cu privire la utilizarea îndelungată a ţigaretelor electronice nu este încă clară din cauza specificaţiilor tehnice ale unora dintre produse, din cauza emisiilor diferite de nicotină de exemplu, din cauza faptului că bolile legate de fumat se dezvoltă pe o durată foarte îndelungată de timp, lucru cel mai probabil şi în cazul fumatului de ţigări electronice, dar şi din cauza faptului că mulţi fumători fac deobicei tranziţia către fumatul de ţigări electronice pentru a reduce riscul de sănătate.

Studiile empirice cu privire la efectele utilizării e-ţigaretelor asupra sănătăţii persoanelor nu sunt încă foarte clare, potrivit lui Benowitz, însă prezenţa mult mai mică a chimicalelor în ţigaretele electronice comparativ cu ţigaretele clasice le face cel mai probabil mult mai puţin nocive.

Acesta a afirmat că cei mai mari toxicanţi din e-ţigarete sunt glicerina vegetală şi propilenglicolul.

De menţionat că Benowitz lucrează şi drept consultant pentru compania big pharma Pfizer.

La rândul ei, Jamie Hartmann-Boyce, cercetător şi editor la Cochrane Tobacco Addiction Group de la University of Oxford, arată că dovezile cu privire la faptul că utilizarea e-ţigaretelor de către adulţi ajută la renunţarea la fumat devin din ce în ce mai clare în fiecare an.

Material realizat cu susţinerea Philip Morris Romania

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb