ECHIPA NAŢIONALĂ Calificare, după 24 de ani, sau faliment total

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 25 martie 2021

Sursa foto: frf.ro

Sursa foto: frf.ro

Echipa naţională de fotbal debutează azi, împotriva Macedoniei de Nord, în preliminariile pentru calificarea la Cupa Mondială din 2022. Pentru echipă şi pentru Federaţia Română de Fotbal calificarea este vitală în condiţiile în care de 24 de ani ţara noastră nu a mai ajuns la "Mondiale", iar ratările atârnă tot mai greu, inclusiv în ceea ce priveşte finanţele FRF. Privind spre adversarele din grupă, misiunea este aproape imposibilă în ceea ce priveşte ocuparea locului 1, care asigură calificarea directă, şi foarte grea în ceea ce prveşte o calificare de pe locul 2.

Marile probleme înainte de tripla cu Macedonia de Nord, Germania şi Armenia sunt antrenorul, aflat în carantină, şi absenţa unui portar cu experienţă la nivelul echipei naţionale, după retragerea lui Tătăruşanu. La capitolul plusuri putem nota prezenţa unui grup masiv de jucători din echipa Under 21 care a atins semifinalele Campionatului European, Ianis Hagi, George Puşcaş, Florin Coman, Ionuţ Radu, Alexandru Cicâldău, Denis Man şi Ionuţ Nedelcearu putând să aducă la echipa mare entuziasmul pe care l-au arătat la tineret. O mică victorie o constituie faptul că jucătorii echipei naţionale au fost testaţi negativ pentru noul coronavirus înaintea meciului cu Macedonia de Nord. "Avem rezultatele testării COVID oficiale pentru meciul cu Macedonia de Nord! Toţi tricolorii şi toţi membrii staff-ului de la Mogoşoaia sunt apţi! Aşteptăm concluziile şi pentru Mirel Rădoi!", a anunţat FRF, care a făcut pe site-ul oficial şi câteva precizări legate de pregătirea echipei: "Antrenamentul de marţi seara, primul efectuat în formulă completă la această acţiune, a fost unul aproape în totalitate tactic. Nicolae Dică şi ceilalţi membri ai staff-ului, cu Mirel Rădoi urmărind de la distanţă prin platforme de streaming, au exersat împreună cu tricolorii modalităţile prin care ne putem pune în valoare calităţile şi, în acelaşi timp, cum pot fi exploatate slăbiciunile Macedoniei de Nord. Aşezările şi traseele de joc necesare pentru 3 puncte joi, la debutul în preliminariile CM 2022, sunt puse la punct".

Lotul pentru această triplă este următorul: Portari: Florin Niţă (Sparta Praga/Cehia, 2/0), Ionuţ Radu (Inter Milan/Italia, 0/0), David Lazar (Astra, 1/0), Florin Iacob (UTA Arad 0/0); Fundaşi: Vasile Mogoş (Chievo Verona/Italia, 3/0), Ionuţ Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Alin Toşca (Gaziantep F.K./Turcia, 23/0), Vlad Chiricheş (Sassuolo/Italia, 59/0), Andrei Burcă (CFR Cluj 4/0), Mario Camora (CFR Cluj 2/0), Ovidiu Popescu (FCSB, 0/0), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova 17/0); Mijlocaşi: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 25/2), Alexandru Creţu (NK Maribor/Slovenia, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoţia, 14/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 44/6), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 6/1), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 6/1), Florin Tănase (FCSB, 5/0), Florinel Coman (FCSB, 4/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 10/0); Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogoreţ/Bulgaria, 40/13), George Puşcaş (Reading/Anglia, 20/8). Următorul meci din cadrul grupei este programat duminică, 28 martie, cu Germania, ora 21:45 (Arena Naţională), iar pe 31 martie se va desfăşura partida cu Armenia, ora 19:00, în deplasare.

Drumul spre Cupa Mondială este foarte simplu, dacă câştigi grupa şi ceva mai sinuos dacă te clasezi pe locul doi. Conform FRF: "Preliminariile europene pentru CM 2022 înseamnă o luptă pentru 13 locuri la turneul final. Primele 10 echipe calificate vor fi câştigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Mai rămân, aşadar 3 locuri disponibile, pentru care vor concura 12 echipe:10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare, 2 echipe - cele mai bune câştigătoare de grupă în Liga Naţiunilor 2020/21 care nu s-au clasat pe primele două locuri în preliminariile CM 2022. Din cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare vor fi aleşi 6 capi de serie, pe baza punctelor obţinute în grupe, excluzând rezultatele cu ultima clasată. Vor fi astfel 6 capi de serie + alte 6 echipe, dintre care 2 provenind din ierarhia Ligii Naţiunilor. Se dispută baraj într-o singură manşă, pe terenul capilor de serie, între aceste 6 echipe şi celelalte 6 rămase. Vor rezulta 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorţi, se vor stabili 3 echipe gazdă şi 3 echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot într-o singură manşă!"

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Vom avea inca o data excelenta oportunitate sa intelegem cat de mici suntem, si sa ne apucam serios de treaba de la temelia lucrurilor. Nu o vom face, insa, nici de aceasta data, asa ca ne asteapta alte si alte calificari ratate in continuare!

    Avem sanse reale la locul 2 care duce la baraj, dar trebuie determinare si curaj, succes tricolori, nu va faceti selfie la imn, jucati 90 de minute

    1. La baraj n-am fost in stare sa trecem de Grecia, acum niste ani, cu toata shleahta lui Mutu si a loserului obraznic Chivu, cea mai slaba adversara de atunci...

      Alege dumneata un adversar mai slab ca Islanda, dumneata speri sa jucam cu Gibraltarul, nu-i asa ?!!? Ca si Luxemburg ne-ar scoate astazi !

      FALIMENT si SUTURI IN PARTILE DORSALE tuturor derbedeilor ce spurca tricoul echipei nationale de azi ; in frunte cu golanul retras tatarusanu, nebatut de mic... 

      da ce vrei ba!

      sa-mi rup oasele, doar ca port tricoul echipei nationale  

      tu, ce ai facut pentru tara!?

      esti din gasca celor care fura si latra?! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb