EDF vrea să preia British Energy

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 septembrie 2008

Grupul energetic francez Electricite de France (EDF) face progrese în discuţiile privind preluarea companiei British Energy, potrivit unor surse avizate, dar unii dintre acţionarii principali au spus că analizează o propunere concurentă făcută de Centrica.

EDF a făcut o ofertă de preluare a British Energy, de 12 miliarde lire sterline (21,1 miliarde dolari), în numerar, respinsă de acţionarii companiei britanice, pe 1 august.

Surse avizate au declarat, însă, pentru Reuters, citate de NewsIn, că discuţiile între reprezentanţii EDF şi cei ai British Energy continuă şi s-ar putea chiar apropia de un rezultat pozitiv. Cu toate acestea, compania M&G, care deţine un pachet de 7% din acţiunile British Energy, a arătat, pentru Reuters, că reprezentanţii săi consideră că oferta EDF subevaluează British Energy şi că aceştia au discutat cu reprezentanţii Centrica despre o tranzacţie concurentă. Centrica deţine şi compania British Gas.

"Am prefera să avem ocazia să avem o propunere concurentă din partea Centrica", a declarat o purtătoare de cuvânt a M&G şi a adăugat că discuţiile de săptămâna aceasta cu reprezentanţii firmei britanice de utilităţi au fost "constructive".

O sursă avizată a declarat că reprezentanţii Centrica, firmă ce făcuse o ofertă integrală de preluare a British Energy, respinsă la începutul anului, sunt încă interesaţi de o fuziune cu această companie.

Cotaţia acţiunilor British Energy a urcat pentru scurt timp după publicarea ştirii despre discuţiile dintre reprezentanţii M&G şi cei ai Centrica, iar apoi au coborât cu 0,5%, până la cotaţia de 734 pence.

M&G este unul dintre cei doi acţionari principali care au respins oferta EDF de 765 pence/acţiune. Celălalt este Invesco, acţionar ce susţine, de asemenea, o fuziune cu Centrica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb