EDPR încheie un acord cu Lhyfe pentru promovarea hidrogenului regenerabil

G.D.
Companii / 25 mai 2022

EDPR încheie un acord cu Lhyfe pentru promovarea hidrogenului regenerabil

EDP Renewables (Euronext: EDPR) a încheiat un acord industrial cu Lhyfe (Euronext: LHYFE) pentru a identifica, dezvolta, construi şi gestiona în comun proiecte pentru productia hidrogenului din surse regenerabile, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform acordului menţionat, EDPR va furniza energie electrică din surse regenerabile pentru proiectele Lhyfe de generare a hidrogenului. În plus, cele două companii vor identifica oportunităţi de dezvoltare în comun a proiectelor, acţionariatul EDPR putând atinge până la 50% din capitalul proiectelor. De asemenea, companiile vor lucra împreună la activităţi de cercetare şi dezvoltare a noilor proiecte şi pentru achiziţia de echipamente.

Acest acord are ca scop crearea de valoare adăugată, folosind sinergiile colaborării şi capacităţile complementare ale celor două companii, stimulând creşterea portofoliului EDPR, în special în Franţa, şi contribuind la dezvoltarea proiectelor Lhyfe din întreaga lume. De asemenea, contribuie la obţinerea unei expertize operaţionale şi comerciale mai ridicate în proiectele de hidrogen regenerabil.

Potrivit lui Miguel Stilwell d'Andrade, CEO al EDP şi EDP Renewables: "Suntem încântaţi că am încheiat acest acord important cu Lhyfe ca parte a IPO-ului său. Credem că hidrogenul regenerabil poate completa electrificarea directă ca fiind cel mai bun mijloc de reducere a emisiilor de CO2 şi realizarea decarbonizării economiei, inclusiv în sectoarele greu de electrificat. Prin acest acord cu Lhyfe, ne consolidăm angajamentul faţă de accelerarea tranziţiei energetice, făcând totodată un pas către realizarea planurilor noastre de creştere."

Potrivit lui Matthieu Guesne, fondator şi CEO al Lhyfe: "Suntem foarte mândri să încheiem acest acord cu unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din lume. Încrederea pe care ne-o acordă EDPR ne permite să luăm în considerare cu convingere dezvoltarea noastra în zona hidrogenului regenerabil la nivel mondial şi pe scară largă. Aşteptăm cu nerăbdare să ne dezvoltăm viitoarele locaţii de producţie alături de ei şi să contribuim la decarbonizarea imediată a mobilitatăţii locale şi utilizarea industrială, datorită punerii în comun a punctelor noastre forte."

Acest parteneriat cu Lhyfe reafirmă angajamentul EDP faţă de sectorul hidrogenului regenerabil. Ambiţia companiei este de a implementa 1,5 GW de capacitate de producţie de hidrogen verde până în 2030. De fapt, grupul a creat unitatea de afaceri H2 (H2BU), dedicată în special dezvoltării de proiecte de hidrogen regenerabil şi concentrată pe dezvoltarea oportunităţilor în sectoarele producătoare, precum industria siderurgică, produse chimice, rafinării şi fabrici de ciment, precum şi transporturi grele pe distanţe lungi.

EDP este în fruntea soluţiei de energie curată prin rolul său de lider în diferite proiecte precum GreenH2Atlantic, un proiect de producţie de hidrogen regenerabil de 100 MW în Sines (Portugalia), care este unul dintre cele trei proiecte selectate de apelul UE Green Deal pentru a demonstra viabilitatea producţiei de hidrogen verde. EDP promovează, de asemenea, alte proiecte în Spania şi în Brazilia, în cadrul planurilor sale de tranziţie pentru a transforma centralele pe cărbune în hub-uri de tehnologie curată. În plus, EDP colaborează activ cu parteneri relevanţi în domeniul hidrogenului, valorificând portofoliul său semnificativ de active din surse regenerabile, în special în SUA, subliniază sursa citaă.

În ceea ce priveşte IPO-ul Lhyfe, obiectivul său este de a sprijini strategia de dezvoltare şi creştere a companiei. Firma are un portofoliu de peste 4,8 GW de capacitate instalată totală în 93 de proiecte în dezvoltare în Europa şi intenţionează să instaleze 200 MW până în 2026 şi 3 GW până în 2030. Dintre aceste 93 de proiecte, 20 de proiecte sunt într-un stadiu avansat de dezvoltare, cu o capacitate totală de 380,5 MW şi sunt planificate pentru a intra în funcţiune între 2023 şi 2026.

În septembrie 2021, Lhyfe a inaugurat prima fabrică industrială din lume conectată direct atât la un parc eolian cât şi la o sursă de apă din mare care permite electroliza. Acest proiect a permis începerea livrării de hidrogen verde pentru a furniza mobilitate în regiune. Având în vedere dimensiunea şi maturitatea proiectelor sale, Lhyfe este unul dintre cei mai mari şi mai avansaţi jucători din lume pe piaţa hidrogenului verde.

Importanţa hidrogenului este explicată în prognoza de creştere globală a cererii pentru hidrogen, de şase ori între 2020 şi 2050. Cererea globală pentru hidrogen va ajunge la 530 de milioane de tone în 2050, determinată de creşterea economică şi de multiplicarea consumatorilor, atât în industrie, cât şi în mobilitate. Ponderea hidrogenului din surse regenerabile ar trebui să reprezinte 60% din cererea totală de hidrogen până în 2050, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb