EDUCAŢIE Fără schimbări majore la principalele examene!

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 19 ianuarie 2017

Fără schimbări majore la principalele examene!

Instalarea noului ministrul al Educaţiei a alimentat din plin maşinăria de zvonuri şi speculaţii legate de schimbările care vor avea loc în învăţământ. Fiecare ministru are un proiect de reformă, aceasta este tradiţia în învăţământ, aşa că există aşteptări ca nici Pavel Năstase să nu facă excepţie. Elevii, profesorii şi părinţii au primit cu destulă emoţie informaţiile "din surse sigure" potrivit cărora în următoarea perioadă se va decide schimbarea modului în care se va face admiterea la liceu şi modificări în ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat. Nu mai este un secret că schimbările miniştrilor, cu tot ceea ce vine după ele, au ajuns motiv de spaimă pentru elevi şi profesori.

Modificarea regulilor în "timpul jocului" ar reprezenta un dezastru pentru orice concurent serios, care s-a pregătit ţinând seama de metodologia existentă. Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Liviu Pop a făcut, pentru Agerpres, mai multe precizări în acest sens, insistând asupra faptului că nu se pune problema unor modificări în ceea ce priveşte principalele examene, Capacitate şi Bacalaureat: "Admiterea în liceu este un lucru care nu se poate modifica de azi pe mâine. Prin metodologie, procedura este stabilită cu cel puţin doi ani de zile înainte. O discuţie pe tema aceasta se poate face, dar cu siguranţă în viitorul apropiat metodologia de admitere la liceu nu poate să fie schimbată, cel puţin pentru anul şcolar viitor 2017 - 2018. Este anormal să venim acum cu o propunere de modificare a admiterii la liceu. Numărul mare de liceeni care nu au luat examenul de Bacalaureat, adică undeva la 700.000 de elevi care au terminat clasa a XII-a şi nu au luat acest examen, precum şi ceea ce se întâmplă cu învăţământul liceal astăzi, inclusiv introducerea învăţământului dual, creează premisele unui Bacalaureat diferenţiat. Lucrul acestea este în dezbatere parlamentară. Sunt două iniţiative legislative, care se dezbat în Parlament şi acolo cred că se va lua decizia, dacă se va lua o decizie de Bacalaureat diferenţiat în Senatul României care este Cameră decizională pe Legea Educaţiei Naţionale. (...) O altă formă de Bacalaureat cred că se impune şi nu suntem singura ţară care am face-o dacă ne uităm în Uniunea Europeană ". Liviu Pop a mai declarat că modificări la Legea Educaţiei Naţionale se vor face prin dezbatere parlamentară şi nu prin ordonanţă de Guvern.

Ultima modificare în ceea ce priveşte examenele de la finalul ciclului gimnazial s-a făcut în 2014. Începând de atunci, în calcularea notei de admitere la liceu, media de la Evaluarea Naţională reprezintă 75 % din pondere (faţă de 50% cât era până atunci) , 25% fiind media notelor din ciclul gimnazial. Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb