"EFG Eurobank" a obţinut în România un profit operaţional mai mare cu 55% în primul semestru

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 2 august 2007

Profitul operaţional generat de afacerile de pe piaţa românească ale băncii greceşti EFG Eurobank, acţionarul majoritar al Banc-post, a crescut cu 55% în prima jumătate a anului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 109,1 milioane euro, potrivit raportului publicat de companie. Profitul net al grupului financiar pe piaţa românească a urcat de peste două ori în primul semestru până la 7,6 milioane euro, faţă de 3,4 milioane euro în primele şase luni ale anului trecut. Subsidiarele EFG Eurobank din România deţineau, la sfârşitul lunii iunie, active totale în valoare de 3,7 miliarde euro, faţă de 2,8 miliarde euro după primul trimestru al acestui an, iar portofoliul de credite acordate pe piaţa românească a crescut de peste două ori, până la 2,5 miliarde euro, de la 1,2 miliarde euro la finalul primului semestru al anului trecut. Totalul depozitelor atrase de la clienţi însumau 1,3 miliarde euro la sfârşitul primului semestru al anului, în creştere uşoară faţă de primele trei luni ale acestui an, când depozitele însumau 1,2 miliarde euro.

Bancpost şi-a extins reţeaua până la 242 de unităţi şi puncte de vânzare în primul semestru şi a înregistrat o creştere accelerată a afacerilor pe segmentele companiilor mari (corporate) şi de retail, mai anunţă grupul grecesc.

Profitul net al grupului EFG Eurobank a crescut cu 31% în primele şase luni ale anului, până la 416,7 milioane euro iar creşterea profitului operaţional a fost de 22,6% faţă de prima jumătate a lui 2006, până la 1,338 miliarde euro. Profitul net obţinut de grup din operaţiunile în Bulgaria, România, Serbia şi Turcia a crescut de pes-te patru ori în prima jumătate a anului, până la 42 milioane euro, faţă de 9,7 milioane după primele şase luni din 2006.

Rezultatele EFG Eurobank în România s-au plasat sub profitul net obţinut de grup din operaţiunile pe piaţa din Bulgaria, de 20 milioane euro şi aproximativ pe acelaşi nivel cu Turcia (7,8 milioane euro) şi Serbia (7,9 milioane). EFG a înregistrat pierderi pe pieţele din Ucraina şi Polonia.

Grupul financiar elen deţine în România, în afară de pachetul majoritar de acţiuni al Bancpost, companiile EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Property Services, EFG Eurobank Finance, EFG Retail Services IFN şi EFG Eurobank Leasing. Bancpost era, la finalul anului trecut, a şasea bancă de pe piaţa românească după active. Banca a afişat în 2006 un profit net de 25,5 milioane lei (7,2 milioane euro), după ce, în 2005, banca a înregistrat pierderi de 1,2 milioa-ne euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb