EJOBS: 5 lecţii importante în testare software care-ţi vor asigura succesul

Companii / 16 iunie 2022

5 lecţii importante în testare software care-ţi vor asigura succesul

89% dintre userii unui site vor alege un site competitor, din cauza experienţei neplăcute. 39% nu vor mai interacţiona cu o pagină web dacă imaginile nu se încarcă sau se încarcă greu, iar 47% se aşteaptă ca o pagină să se încarce în 2 secunde sau chiar mai puţin, arată datele agenţiei americane de digital marketing WebFX. Agenţia estimează şi că 73% dintre companiile care nu folosesc încă testarea software vor începe să o folosească în următoarele 12 luni, experienţa userilor fiind un diferenţiator de brand pentru acestea.

Şi tu poţi valorifica interesul tot mai mare al companiilor pentru a testa paginile lor web, alegând să te specializezi în acest domeniu. La o analiză atentă a anunţurilor de joburi entry-level, prezente pe eJobs.ro, vei remarca că ai nevoie de cunoştinţe bune de limba engleză, precum şi de skill-uri soft: atenţie, abilităţi de analiză, abilităţi sociale şi de comunicare, pasiune, curiozitate, creativitate şi dorinţa de a învăţa. Contează abordarea ta, pentru că greşelile vor fi inevitabile mai ales în etapa de formare. Pentru a-ţi fi mai uşor şi a avea un start bun în testare software, îţi prezentăm cele mai importante lecţii de care merită să ţii cont:

1. Abilităţile de comunicare sunt esenţiale într-un job tehnic

Atunci când munca ta presupune să găseşti greşeli, este important să le transmiţi programatorilor într-un mod cât mai clar, fiind atent şi la exprimare. Ai observat şi situaţia în care programatorii prioritizează erorile, raportate de testerul X, dar nu de către testerul Y? Testerul X oferă întotdeauna informaţii mai clare despre eroarea raportată. El investighează problema, încearcă să-i înţeleagă cauza principală, iar în raport va detalia bug-urile şi soluţiile, de aceea dezvoltatorilor le place să prioritizeze erorile sale. De asemenea, contează mult şi felul în care formulezi mesajul către programatori. Nimeni nu ar dori să audă "Ai făcut greşeli", dar toată lumea ar răspunde pozitiv la "Putem face asta mai bine în acest fel, nu crezi?"

2. Testarea software este un proces de învăţare continuă

Când lucrezi într-un domeniu în care tehnologia se schimbă zilnic, testarea nu este o abilitate pe care o înveţi o singură dată, este mai degrabă un proces continuu care necesită un set nou de abilităţi de fiecare dată când software-ul avansează. Rolul tău este să ţii pasul cu aceste schimbări şi să găseşti sursele de unde te poţi documenta şi învăţa.

Internetul este plin de cursuri, tutoriale, bloguri pentru a învăţa lucruri noi în testare. Dar care dintre aceste surse corespunde cel mai bine aşteptărilor tale? Care îţi oferă ocazia de a şi practica ceea ce înveţi, astfel încât să fii cât mai pregătit pentru primul job de tester?

Proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanţat din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020 îţi oferă ocazia de a îmbina partea teoretică cu partea practică, să pui trainerului întrebări în timp real şi să faci schimb de experienţă cu ceilalţi cursanţi. După finalizarea cursurilor, echipa de consiliere în carieră din cadrul proiectului îţi va oferi suportul necesar pentru a-ţi găsi job.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb