EJOBS:  Apropierea sărbătorilor de iarnă creşte numărul de angajări în merchandising şi promoţii

G.D.
Companii / 24 noiembrie 2022

Roxana Drăghici, head of Sales în cadrul eJobs România

Roxana Drăghici, head of Sales în cadrul eJobs România

1.800 de joburi în merchandising şi promoţii au fost scoase la bătaie în ultima lună, companiile pregătind campaniile şi evenimentele de final de an, conform unui comunicat remis redacţiei. Cele mai multe aparţin angajatorilor din retail, turism şi industria alimentară şi se adresează aproape exclusiv candidaţilor tineri, aflaţi la început de carieră. Mai mult de jumătate dintre aceste joburi sunt pentru Bucureşti, în timp ce Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova sunt următoarele oraşe în funcţie de numărul de locuri de muncă disponibile.

"Este un segment de activitate în care media salarială este sub nivelul salariului mediu net pe economie şi asta se întâmplă pentru că vorbim de joburi care nu cer nici foarte multă experienţă, nici un nivel ridicat de specializare. În cea mai mare parte, vizează candidaţii din segmentul entry level, iar acest lucru se reflectă în salariile oferite. În plus, este un sector puternic influenţat de sezonalitate, ale cărui vârfuri sunt înregistrate vara, înaintea sezonului estival, şi iarna, înaintea sărbătorilor", spune Roxana Drăghici, head of Sales în cadrul eJobs România.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu al celor care lucrează în merchandising şi promoţii este de 2.800 de lei pe lună. Un promoter câştigă aproximativ 2.500 de lei, în timp ce media pentru un decorator de vitrine ajunge la 2.800 de lei. Coordonatorii comerciali încasează salarii medii de 3.000 de lei, iar un job de ambalator sau de hostess vine cu o medie salarială de 2.000, respectiv 2.500 de lei, subliniază sursa citată.

"Vedem, în acest domeniu, destul de mulţi tineri care caută joburi de tipul project based sau part time. Este vorba în special de studenţi, dornici să îşi suplimenteze veniturile în timpul liber, cu ajutorul unui job care să le permită, în acelaşi timp, să meargă şi la cursuri. Este un sector foarte accesibil pentru ei, însă în care vedem şi o rată de fluctuaţie considerabilă. Aproape jumătate din numărul total de aplicări din ultima lună pentru joburile din merchandising / promoţii aparţine candidaţilor din categoria de vârstă 18-24 de ani", mai spune Roxana Drăghici.

Cel mai bine plătiţi angajaţi din merchandising sunt cei care ocupă poziţii ce necesită studii superioare şi experienţă. Datele Salario indică, astfel, un salariu mediu net de 8.000 de lei pentru joburile de brand manager sau 5.500 de lei pentru cele de graphic designer. Un key account manager, un economist sau un manager de proiect sunt alte posturi pentru care salariile medii oferite variază între 4.500 şi 5.000 de lei.

În ultima lună, pe eJobs.ro au fost înregistrate aproape 55.000 de aplicări pentru locurile de muncă din merchandising şi promoţii. 97% din aplicări sunt pentru joburile care necesită prezenţa fizică la birou sau pe teren, 2,7% sunt pentru cele care acceptă colaborările remote şi doar 0,3% sunt pentru străinătate, subliniază sursa citată.

Cele mai mici salarii MEDII nete introduse până în acest moment de către angajaţii din merchandising şi promoţii sunt pentru:

Operator introducere date - 1.700 de lei

Ambalator - 2.000 de lei

Hostess - 2.500 de lei

Asistent comercial - 2.500 de lei

Manager de proiect junior - 2.550 de lei

Oraşele cu cele mai mici salarii MEDII nete din merchandising şi promoţii sunt:

Slatina: 1.500 de lei

Deva: 1.541 de lei

Brăila: 1.700 de lei

Tulcea: 1.800 de lei

Botoşani: 1.800 de lei

Oraşele cu cele mai mari salarii MEDII nete din merchandising şi promoţii sunt:

Bucureşti : 3.000 de lei

Cluj - Napoca: 2.700 de lei

Timişoara: 2.700 de lei

Braşov: 2.600 de lei

Sibiu: 2.500 de lei

Iată şi care sunt poziţiile pentru care s-au înregistrat cele mai mari valori salariale din acest domeniu:

Brand manager: salariul mediu net la nivel naţional - 5.500 de lei, salariul maxim introdus în Salario - 8.000 lei

Merchandiser vizual: salariul mediu net la nivel naţional - 2.800 de lei, salariul maxim introdus în Salario - 6.000 lei

Graphic designer: salariul mediu net la nivel naţional - 3.800 de lei, salariul maxim introdus în Salario - 5.500 de lei

Economist: salariul mediu net la nivel naţional - 3.800 de lei, salariul maxim introdus în Salario - 4.500 lei

Coordonator proiecte: salariul mediu net la nivel naţional - 4.300 lei, salariul maxim introdus în Salario - 4.500 lei

În acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile 30.000 de locuri de muncă. Peste 480.000 de specialişti şi-au introdus veniturile până în prezent în Salario comparatorul de salarii marca eJobs, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Fetele alea care stau lângă un stand de produse cafea bomboane etc și se tot roagă de clienți sa cumpere,sau fac sondaje penibile, o muncă penibilă și degradantă nu cred ca se înghesuie mulți tineri din ziua de azi la asa ceva,pur și simplu le este rușine,tinerii de azi mai bine ar face sa învețe o meserie de viitor ca pe termen mediu șomajul va exploda, și nu să facă munci din astea necalificate ca cele descrise de mai sus ,astea sunt munci pentru pensionari

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb