"Electroargeş" a aprobat oferta obligatorie de preluare a "Amplo"

A.D.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 aprilie 2014

Acţionarii companiei "Electroargeş" (simbol ELGS) au aprobat derularea ofertei publice obligatorie de preluare a societăţii "Amplo" Ploieşti, conform unui raport oferit ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Decizia s-a luat în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) din data de 5 aprilie 2014, fiind aprobată de o majoritate reprezentând 66,11% din totalul drepturilor de vot.

Potrivit celor mai recente raportări, în data de 18 februarie, Electroargeş deţinea 35,52% din acţiunile Amplo. Compania din Curtea de Argeş a cumpărat în ultimele şedinţe mai multe pachete de acţiuni Amplo reprezentând 12,71%, conform raportărilor transmise Bursei. Astfel, Electroargeş deţine în prezent 48,23% din titlurile firmei din Ploieşti.

Electroargeş şi Galgros Galaţi, altă firmă controlată de Chelu, controlează peste 50% din titlurile Amplo, conform unui convocator AGA transmis, la finalul lunii februarie, de firma din Ploieşti pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.

Oferta va fi intermediată de firma de brokeraj Eldainvest Galaţi, prin care Cătălin Chelu şi firme controlate de el derulează tranzacţii pe bursă.

În contextul creşterii participaţiei celor două societăţi peste pragul de 33%, acţionarul minoritar Emilian Rădescu a semnalat ASF că ar trebui să le oblige să deruleze oferta de preluare la Amplo.

Grupul Cătălin Chelu a primit, de-a lungul timpului, mai multe amenzi de la supraveghetorul pieţei de capital, pentru că nu a derulat oferte de preluare obligatorii, la depăşirea pragului de 33%, conform legii.

"Amplo" Ploieşti produce instrumente pentru măsurare, verificare şi control.

Consiliul de Administraţie al Amplo a fost revocat săptămâna trecută într-o AGA, iar numărul de administratori a fost redus de la 5 la 3. Cei trei administratori sunt Gavrilă Ion (preşedinte CA), Brînză Mihai şi Alexe Marinescu. Mihai Brînză a fost numit director general al Amplo.

După ce Cătălin Chelu a preluat controlul la Amplo, a fost convocată o AGA pentru aprobarea unor oferte de preluare la firmele Mobilă Rădăuţi (MOBT), Morărit şi Panificaţie Roman (MORA) şi Aurora Târgu Frumos (AUR), unde Chelu a ajuns să deţină indirect peste 33% din acţiuni. Săptămâna trecută, AGA de la Mecanica Roteş (METY) a decis lansarea unei oferte de preluare la Altur (ALT), ambele firme fiind controlate indirect de Chelu. Lansarea ofertei a fost decisă după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dispus în luna februarie derularea unei astfel de operaţiuni.

Cătălin Chelu este, potrivit Mediafax, unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri cu investiţii pe bursă şi s-a aflat de mai multe ori în conflict cu fosta Comisie Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), dar şi cu conducerile SIF-urilor, în special pentru că deţinea concertat mult peste pragul maxim prevăzut de lege la acel moment, de 1% din acţiunile SIF-urilor. În ultimii ani, Chelu şi-a orientat atenţia spre companii listate pe piaţa Rasdaq. De regulă, Cătălin Chelu sau persoane apropiate lui cumpără acţiuni la unele firme, iar apoi prin acele companii preia titluri emise de alte societăţi, într-un final el ajungând să deţină controlul indirect.)

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. La ce pret trebuie realizate toate multele oferte la care ar trebui sa fi fost obligat domnul Chelu?

    1. nu era necesar sa treaca prin aga asa ceva,deci va fi o mare pacaleala...

      Chelu a mai efectuat cateva oferte anul trecut, amenzile acum sunt foarte mari si poate ar vrea sa-si reabiliteze un pic si imaginea in piata , cine stie ? Eu cred ca o sa avem surprize neasteptate.

      ... trebuia sa o treaca prin aga. Orice tranzactie mai mare de 10 % din activ necesita aprobarea actionarilor.

      Pretul de oferta este reglementat prin legea nr 297 / 2004 Art. 203. SPOR.

      de greseala. Legea nr 297 / 2004 a fost completata prin OUG nr.32/2012. Pretul de oferta este pe baza articolului 204 , aplicabil in cazul AMPL este aliniatul 1. SUCCESURI!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb