---
Actualizare 20:35 Udrea, pe Facebook: "Nu mai bine mă ardeţi pe rug?"
Elena Udrea s-a plâns pe Facebook, în această seară, de numărul mare de cereri de arestare preventivă şi urmărire penală pe numele său şi de rapiditatea cu care se desfăşoară lucrurile.
Deputatul PMP a scris, într-o postare cu titlul "Nu mai bine mă ardeţi pe rug?": "Opt cereri de arestare preventivă şi urmărire penală în două săptămâni formulate de procurori îmmpotriva mea, dintre care trei în numai două ore! Nu există, se pare, un infractor mai mare în România! Totul este făcut pe repede înainte. Zeci de acuzaţii total nefondate. Numai denunţurile frauduloase ale unor persoane suspectate de fapte ilegale. Toţi cei implicaţi, chiar dacă fac presiuni dovedite asupra martorilor, sunt liberi. Arestaţi, doar cei care nu au fost de acord să formuleze acuzaţii la adresa mea! Nu mai bine mă ard pe rug decât să mai jucăm acest teatru absurd?"
---
Actualizare 17:11 Zegrean (CCR) nu comentează cazul Udrea
Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, a refuzat, în urmă cu puţin timp, să comenteze cazul deputatului PMP Elena Udrea, căruia DNA îi aduce noi învinuiri în dosarul "Gala Bute".
"Nu am de făcut nicio declaraţie în legătură cu asta. Vă rog să mă credeţi: nu urmăresc subiectul, nu mă interesează", a declarat Zegrean.
(V.B.)
---
Actualizare 15:46 ICCJ discută mâine, de la ora 8:00, dosarul "Gala Bute"
Cererea de arestare preventivă a Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute" a fost trimisă, în această după-amiază, de procurorii DNA la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), urmând să fie judecată de instanţa supremă mâine dimineaţă, de la ora 8:00, scriu surse din presă.
(Valentin Busuioc)
---
Actualizare 09:32 Avocatul Elenei Udrea: "Votul din plen nu întruneşte condiţiile legale"
Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, s-a prezentat marţi la DNA, alături de clienta sa, şi susţine că votul din plen care încuviinţa cererea de arestare a deputatului nu ar fi întrunit condiţiile legale.
Potrivit lui Striblea, votul de luni din parlament ar fi fost de fapt împotriva încuviinţării arestării, pentru a existat o majoritate simplă (50% plus 1 din numărul celor prezenţi), nu calificată (50% plus 1 din numărul total al deputaţilor).
"Cred că va fi o discuţie foarte interesantă cu privire la votul din plen. Nu întruneşte condiţiile legale. Nu intră în prevederile legii privind statutul deputaţilor. Legea cere să existe o majoritate de jumătate plus unu. Pentru încuviinţarea arestării trebuie să existe o majoritate calificată. Vom invoca faptul că hotărârea respectivă e un vot de neîncuviinţare, şi în faţa procurorilor, şi în faţa instanţei", a declarat avocatul.
---
Actualizare 08:34
Elena Udrea a venit în această dimineaţă la DNA pentru a fi audiată în dosarul "Gala Bute", după ce Camera Deputaţilor a avizat ultimele cereri ale procurorilor de urmărire penală şi arestare preventivă a deputatului PMP.
(Elena Deacu)
---
Camera Deputaţilor a aprobat, ieri, noua cerere de arestare preventivă în cazul Elenei Udrea, fiind înregistrate 170 voturi "pentru" şi 118 "împotrivă" şi 13 voturi nule. Votul exprimat de deputaţi a fost secret, cu bile. Secretarul Camerei Deputaţilor Nicolae Mircovici a precizat, potrivit Mediafax, că trebuia să existe un minimum de 163 de voturi pentru a se încuviinţa cererea de arestare preventivă.
"Au fost 325 de deputaţi prezenţi. Majoritatea era de 325 împărţit la doi plus unu, adică minim 163 de voturi", a spus Mircovici.
La votul din Camera Deputaţilor au fost prezenţi 325 de deputaţi, din care 170 au votat "pentru", 118 "împotrivă", iar 13 voturi au fost nule.
Anterior, Camera Deputaţilor a aprobat, ieri, noua cerere de încuviinţare a urmăririi penale în cazul Elenei Udrea, pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute", fiind înregistrate 218 voturi "pentru" şi 76 "împotrivă".
În intervenţia sa în plenul Camerei, deputatul Elena Udrea a declarat că "multe din acuzaţiile care i se aduc sunt pur şi simplu minciuni ale unora care încearcă să scape de propriile probleme cu legea" şi că "cei care fac denunţuri, pleacă acasă, iar cei care nu fac, stau în arest".
Elena Udrea a spus: "În urmă cu două săptămâni, aţi aprobat trei cereri de arestare preventivă şi una de reţinere. În total şapte capete de acuzare împotriva mea. La două săptămâni, iată că două din cereri de arestare au fost invalidate de judecătorii ÎCCJ, iar cea de-a treia, prezentată ca fiind foarte urgentă, nici măcar nu a fost folosită. În cele şapte capete de acuzare, ultimul complet a reţinut doar unul pentru care a dispus măsura arestului la domiciliu. Asta arată măsura a două lucruri: Este evident că sunt o ţintă, sunt vânată sistematic, iar faptul că există două cereri, astăzi, pe care dumneavoastră trebuie să le votaţi, reprezintă încă o dovadă în acest sens. În ritmul acesta, o să ne vedem din două în două săptămâni, până în 2016".
De asemenea, Elena Udrea a vorbit, în plenul Camerei Deputaţilor, despre condiţiile din arestul Poliţiei Capitalei, spunând că a fost "verificată la sânge şi dezbrăcată", fiindu-i luat sutienul, că a fost nevoită să pună un pet pe post de capac la toaletă pentru a opri şobolanii sau să rişte să facă pneumonie din cauza curentului.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.02.2015, 16:52)
Cat va ia s-o inchideti pe viata si sa-i confiscati averea?