ELIBERAT CONDIŢIONAT DIN ÎNCHISOARE, George Copos: "Sunt extrem de îngrijorat de ce se întâmplă cu capitalul românesc"

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 7 aprilie 2015

Actualizare 18:30

George Copos, care a fost eliberat condiţionat din închisoare, marţi, a declarat în faţa ziariştilor care îl aşteptau la poarta penitenciarului că este "extrem de îngrijorat" de "ce se întâmplă cu capitalul românesc" şi de faptul că oameni care au "creat sute de mii de locuri de muncă sunt din păcate în închisoare, ceea ce este nedrept, extrem de nedrept".

În această categorie s-a inclus şi pe el, afirmând că a creat 5.000 de locuri de muncă, a plătit "peste 260 mil euro către bugetele statului" şi a făcut investiţii de "peste 270 milioane de euro".

El a transmis că în viaţa sa a făcut "două greşeli enorme": a intrat în politică şi a cheltuit "30 de milioane de euro la fotbal".

El a precizat că a citit enorm de mult în cele 400 de zile petrecut în puşcărie şi a făcut două referiri la filosoful german Friedrich Wilhelm Nietzsche, spunându-le ziariştilor: "Ce nu te omoară te întăreşte (...) Tot Nietzsche spunea - dacă ai pentru ce să trăieşti înduri orice suferinţă".

Fostul finanţator al Rapidului consideră că şi-a "dus cu demnitate pedeapsa", deşi "a fost extrem de greu".

Primul lucru pe care îl va face în libertate va fi să meargă la spital, în condiţiile în care este foarte important "să ies cu toate simţurile sănătos, şi cu mintea şi cu sufletul".

---

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis, astăzi, cererea prin care omul de afaceri George Copos solicita eliberarea condiţionată din închisoare, potrivit surselor din presă.

Hotărârea de astăzi a Tribunalului este definitivă, astfel încât George Copos va fi eliberat astăzi din Penitenciarul Rahova.

Astfel, Tribunalul a admis o contestaţie formulată de Copos, după ce acesta a primit, pe 25 februarie, o decizie nefavorabilă dată de Judecătoria Sectorului 5 din Capitală.

Afaceristul se afla în închisoare din martie 2014, condamnat în dosarul Transferurilor. Ulterior, în august, George Copos a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare şi în dosarul Loteria I, în care era acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro, cu ocazia vânzării unor spaţii ale firmei Ana Electronic către Loteria Română.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. A dreaqu de hot, nici acuma nu recunoaste. Nu-i nimic, capitalul furat se intoarce inapoi de unde a fost furat pentru a fi furat inca o data.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb