EMA autorizează vaccinarea adolescenţilor cu vaccinul împotriva covid-19 Pfizer-BioNtech

S.B.
Miscellanea / 28 mai 2021

EMA autorizează vaccinarea adolescenţilor cu vaccinul împotriva covid-19 Pfizer-BioNtech

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a dat vineri undă verde vaccinării adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani cu vaccinul împotriva covid-19 Cominaty al alianţei americano-germane Pfizer-BioNTech, informează news.ro.

EMA ia această hotărâre la câteva săptămâni după ce a început evaluarea unei lărgiri a utilizării vaccinului.

Vaccinul Pfizer-BioNtech este folosit deja în Uniunea Europeană (UE) în vaccinarea persoanelor în vârstă de peste 16 ani.

EMA anunţă că este necesară vaccinarea cu două doze de vaccin a adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, la un interval de cel puţin trei săptămâni.

Statele membre UE urmează să decidă dacă şi când vaccinează adolescenţii, mai anunţă EMA.

Vaccinarea copiilor şi adolescenţilor este considerată un pas critic în atingerea "imunităţii de turmă" şi opririi pandemiei covid-19.

Însă vaccinarea tinerilor în ţările bogate, în timp ce ţările sărace nu au vaccinat încă persoane în vârstă şi vulnerabile, a fost criticată.

Pfizer şi BioNTech au prezentat în martie date definitive care relevă o eficienţă de 100% a vaccinării împotriva covid-19, în urma unui studiu asupra a 2.260 de adolescenţi care arată că aceştia îl tolerează bine.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Articolul este dezinformare. Nu au fost 2260 de copii ci jumatate, pentru ca cealalta jumatate a fost injectata cu placebo.

    FDA a dat aprobarea pentru vaccin in categoria 12-15 ani pe baza unui studiu (faza 2/3 din NCT04368728) care a inclus doar 1131 participanti si doar jumatate dintre ei au fost urmariti pentru siguranta timp de doua luni. Cu acelasi doze ca si pentru adulti. Deci in urma unui studiu care a observat 600 de copii, se permite vaccinarea a zeci de milioane. 

    Aprobarea EMA este o ticalosie. Se fac experimente doar pe 600 de copii (pentru ca mai putini nu au fost lasati de parinti sa participe chiar daca au fost platiti) si apoi experimentezi pe zeci de milioane de copii pe care parintii tampiti ii trimit la vaccinare cu vaccinuri NESIGURE. 

    1. Va readuc aminte materialul publicat de guvernul UK. La vaccinul administrat de ei, in grupa 20-40 de ani, vaccinul este la fel de periculos ca si virusul. Nu va vaccinati copiii decat daca au boli periculoase pentru sanatatea lor. In acea situatie, virusul poate fi mai periculos decat vaccinul.

      Nu e nicio dezinformare. Orice studiu de genul acesta trebuie să includă obligatoriu și participanți cărora li se injectează placebo. EMA a decis că eșantionul respectiv e reprezentativ.

      Acum că ție ți se pare că n-ar fi, asta e mai puțin relevant. Mă gândesc că poate EMA asta o fi ceva mai deșteaptă și mai pricepută la medicamente decât tine. Zic eu.

      Ba este o dezinformare sa spui ca "2.260 de adolescenţi care arată că aceştia îl tolerează bine". Ori esti ticalos/prost, ori nu ai citit bine. Doar 1131 au fost efectiv vaccinati. Nu 2260. Ceilalti au fost injectati cu ser/placebo, nu cu vaccin. Deci doar despre 1131 se poate spune ca il tolereaza bine, iar dintre acestia doar 600 au fost urmariti timp de doua luni. Despre ceilalti nu se stie nimic, ar fi putut muri, de exemplu. Ar fi putut sa dezvolte tromboze, ar fi putut sa aibe ganglionii umflati.

      Nu este reprezentativ sa evaluezi doar 600 de copii pentru mai mult de doua luni. 

      EMA si FDA sunt corupte, asta este problema. 

      Doar 600 de copii au primit vaccinul si au fost urmariti/evaluati timp de doua luni. Adica total nesemnificativ. Nu asa se dau aprobarile EMA si FDA. Asta este coruptie pe fata.

      Singurul criteriu pentru aprobare poate fi nevoia unor copii cu boli grave de a reduce riscul infectiei. Dar asta nu inseamna ca un copil sanatos sa fie cobai. 

      Posibil să fie corupte. Sau e posibil că tu ești un semidoct care face afirmații categorice pe subiecte ce-l depășesc.

      Îmi pare rău pentru tine, dar a doua versiune e mai plauzibilă. 

      Imi pare rau pentru tine, esti un analfabet care face afirmatii categorice despre ceva ce nu cunosti. Omule, fiecare, dar fiecare dezbatere pe tema vaccinarii ai pierdut-o. Prostul chiar nu este prost destul daca nu este si umilit. Uite aici dovada coruptiei.

       

      Cand FDA a dat aprobarea utilizarii vaccinului Pfizer pentru tineri, pe 10 mai 2021,  

      “Having a vaccine authorized for a younger population is a critical step in continuing to lessen the immense public health burden caused by the COVID-19 pandemic,” said Peter Marks, M.D., Ph.D., director of the FDA’s Center for Biologics Evaluation and Research. 

       

      Si, tot ca manipulare, in acelasi comunicat ni se spune ca 1.5 mil de copii din SUA au trecut prin boala. Iar apoi directorul FDA ne spune ca aprobarea pentru copii (in conditiile spuse de mine mai sus, ca doar 600 de copii au fost efectiv supervizati timp de doua luni dintr-un total de cca 1200 care au fost vaccinati) este un pas CRITIC pentru degrevarea spitalelor de povara IMENSA cu care se lupta. 

       

      Si, te duci ca tot omul sa te informezi de la CDC cati copii sunt internati in spital, ca doar ti s-a spus ca 1.5 milioane au fost detectati pozitiv. Si afli ca sunt 50 milioane de copii cu varsta intre 6 si 17 ani si au fost spitalizate 1821 persoane, in majoritatea lor cu afectiuni pre-existente. Iata deci imensa povara care coplesea spitalele americane. 1821 de copii internati in spital (nu la ATI/ICU) cu Covid si afectiuni pre-existente (obezitatea fiind printre primele). 

       

      Nu vreau sa spun ca sanatatea celor 1800 de copii nu conteaza. Vreau sa spun ca pe datele existente (sau mai bine spune INEXISTENTE), FDA nu trebuia sa minta in fata publicului, sa inspire teama ca si cum copiii sunt internati in avalansa in spitale. Ce a facut FDA a fost sa minta, sa sperie. Iar motivul este coruptia, lobbyul Pfizer. 

       

      Pe datele existente (acestea putine cum sunt), vaccinul la copii trebuia aprobat/recomandat/administrat doar acelor copii / tineri cu afectiuni severe de sanatate. În aceste cazuri, riscul pe care il are o eventuala infectie este cu mult mai mare decat riscurile de care SE STIE DEJA la tineri in privinta vaccinurilor. Va readuc aminte: 1 in 20000 de cazuri de miocardita in Israel, raport oficial al Ministerului Sanatatii catre Pfizer. 

      Faptul ca FDA/EMA nu spun asta, este coruptie. Informatiile exista, sunt oficiale, sunt produse de institutii oficiale (Guvernul Israelului si al UK). Doar ca marile companii farmaceutice au alte planuri. Si pandemia pare ca se termina inainte ca acestea sa fie finalizate. 

      PS: cei 1821 de copii sunt internarile pentru grupa de varsta 5-17 ani pe toata perioada pandemiei pana acum.

      "Cum adica se termina pandemia?" veti spune.

       

      Ati mai auzit ceva de India in presa? Nu, nimic, au raportat aproape cu 60% mai putine cazuri ca acum 2 saptamani, la varf, cand eram bombardati mediatic. Si scaderea va continua.

      Sa nu imi spuna cineva ca s-a rezolvat cu vaccin. Ca in doua saptamani mai repede te infectezi din cauza slabirii sistemului imunitar dupa injectie. 

      Da, asa este. In capitala New Dehli care este mai mare decat Romania ca populatie, au peste 1000 de cazuri pe zi dar rata de pozitivitate a testelor este ca si in Romania, de 2-3%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb