Emil Boc - candidatul PD la Primăria Clujului

LILIAN COJOCARU
Ziarul BURSA #Politică / 26 ianuarie 2004

Respectînd indicaţiile preşedintelui democrat Traian Băsescu, parlamentarii PD s-au înscris în lupta electorală în circumscripţiile proprii. La Cluj, din partea PD, va candida deputatul şi preşedintele executiv al partidului, Emil Boc, în vreme ce în municipiul Slobozia, va candida senatoarea Maria Petre. La Cluj, PD a optat pentru metoda americană de desemnare a candidaţilor la primărie şi consiliile locale. "Persoanele care doresc un loc pe listele electorale trebuie să prezinte programe viabile pe care să le dezbată atît în presă, cît şi în comunităţile pe care le vor reprezenta", a declarat Emil Boc. Preşedintele executiv al partidului a avertizat că propunerile nu se vor face în funcţie de vechimea în partid sau de prietenia cu şeful de filială.

Programele vor trebui prezentate pînă pe 15 martie, după care va urma evaluarea acestora. "Va fi o licitaţie de proiecte, iar candidaţii vor fi lăsaţi singuri să ajungă cu acestea în atenţia mass-media şi în comunităţi", a adăugat deputatul. PD şi-a propus să obţină şase posturi în Consiliul local Cluj-Napoca şi opt în Consiliul Judeţean.

Partidul Democrat are şanse mari să cîştige şi primăria din Slobozia, unde Maria Petre deţine o poziţie fruntaşă. Maria Petre şi-a lansat candidatura promiţînd locuri de muncă, condiţii de locuit şi relansarea culturală a comunităţii.

Într-o emisiune televizată, preşedintele PD, Traian Băsescu, a confirmat faptul că va candida pentru un nou mandat la primăria Bucureşti. Mai mult, acesta a menţionat că nu va renunţa la primărie după modelul Victor Ciorbea, dacă Alianţa va cîştiga alegerile. Rămîne valabilă întrebarea pe cine va propune PD în funcţia de premier, fiind ştiut că, în cadrul Alianţei PNL-PD, liberalii au obţinut preşedinţia, iar democraţii vor trebui să propună premierul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb