EMS FHP SYSTEMS a demarat proiectul "Stagii de practică în domeniul construcțiilor pentru 185 de elevi în regiunea Nord-vest"

J.P.
Miscellanea / 15 octombrie 2020

EMS FHP SYSTEMS a demarat proiectul "Stagii de practică în domeniul construcțiilor pentru 185 de elevi în regiunea Nord-vest"

EMS FHP SYSTEMS a demarat proiectul "Stagii de practică în domeniul construcțiilor pentru 185 de elevi în regiunea Nord-vest", prin intermediul căruia va sprijini funcționarea primei "Școli de aplicatori în domeniul pardoselilor sintetice și hidroizolațiilor" din România, proiect cofinanțat Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Proiectul se va derula pe perioada a 24 de luni, respectiv între 17.08.2020 si 16.08.2022.

Valoarea totală a proiectului este de 2.375.805,95 Lei din care 95% reprezintă contri- buția UE în sumă de 2.257.015,61 Lei, iar 5% este asigurat din bugetul Beneficiarului în sumă de 118.790,34 Lei.

Azi a fost organizată Conferința de lansare a proiectului la care alături de Claudiu Baciu, cofondator EMS Floor Group și echipa de experți implicați în proiect, au participat o parte dintre directorii instituțiilor de învățământ invitate să fie partenere în proiect.

Prin implementarea acestui proiect Beneficiarul își propune să contribuie la creșterea participării elevilor din învățământul secundar superior și terțiar non-universitar la pro- grame de învățare la locul de muncă și la dezvoltarea deprinderilor socio-profesionale ale acestora prin organizarea de stagii de practică și respectiv sesiuni de consiliere și orientare profesională. Pe parcursul următoarilor 2 ani, un număr de 185 elevi și uce- nici vor deprinde teoretic și practic noțiuni care le vor permite obținerea calificării de "ajutor de aplicator" în domeniul pardoselilor pe bază de rășini sintetice facilitându-le astfel accesul pe piața muncii.

Dintre aceștia, după finalizarea implementării proiectului, minim 139 vor fi certificați ca urmare a activităților la care au participat, cel puțin 39 dintre ei își vor găsi un loc de muncă la încetarea calității de participant iar cel puțin 19 vor urma și alte studii sau cursuri de formare. Prin procedura de selecție a grupului țintă al proiectului se va acorda prioritate elevilor din anii terminali.

Proiectul de față va contribui prin activitățile sale la formarea de forță de muncă califi- cată în domeniul construcțiilor, la corelarea competențelor dobândite în timpul școlii cu cerințele pieței muncii, la consilierea și orientarea în carieră a tinerilor din grupul țintă, la promovarea nediscriminării precum și la creșterea gradului de ocupare în rândul tinerilor din regiunea Nord-Vest.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb