E.ON România a avut în 2015 o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro

Raluca Juncu
Companii / 26 aprilie 2016

E.ON România a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de euro, iar investiţiile s-au ridicat la aproape 100 de milioane de euro, fiind cele mai mari de la intrarea companiei pe piaţa din România, a declarat, marţi, Frank Hajdinjak, directorul general al companiei, într-un comunicat remis redacţiei.

Pentru anul 2014, E.ON România raportase o cifră de afaceri de 1,08 miliarde de euro.

"Vrem să obţinem în acest an o cifră de afaceri de 5 miliarde de lei (1,11 miliarde de euro - n.r.). Totodată, am plătit taxe şi tarife statului român de 280 de milioane de euro anul trecut, iar în acest an estimăm că vom plăti 290 de milioane de euro", a spus Hajdinjak.

El nu a dorit să spună ce profit a avut compania anul trecut, însă a precizat că acesta a fost "rezonabil", dar "nu exagerat".

E.ON a investit anul trecut în România circa 433 milioane de lei, respectiv 97 milioane de euro.

"De la privatizare, din 2005, până în prezent am plătit la bugetul de stat taxe şi tarife de 1,5 miliarde de euro şi am realizat investiţii de 1,3 miliarde de euro, ceea ce este semnificativ şi arată rolul nostru pe piaţă şi faptul că nu suntem un investitor pe termen scurt", a precizat Hajdinjak.

Pentru acest an au fost bugetate investiţii cu o valoare apropiată celei din anul precedent.

Pe partea de gaze, compania a alocat anul trecut investiţii de 160 de milioane de lei, respectiv 36 de milioane de euro, sistemul de distribuţie fiind reabilitat şi modernizat pe o lungime de 450 de kilometri şi extins cu 150 de kilometri. Pentru 2016 au fost bugetate 190 de milioane de lei (43 milioane de euro), obiectivele principale fiind modernizarea a circa 500 de kilometri de conducte şi branşamente şi extinderea cu încă 150 de kilometri.

Totodată, valoarea investiţiilor din segmentul de energie electrică a fost, anul trecut, de 240 de milioane de lei, respectiv 54 de milioane de euro, cele mai mari de la preluarea Electrica Moldova, în anul 2005. Principalele obiective au fost implementarea sistemului SCADA, contorizarea inteligentă, modernizarea unor staţii de transformare, reabilitarea şi securizarea reţelelor electrice, în special a celor de joasă tensiune, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. dupa 10 ani de investitii in retea nu se vede mare lucru; inlocuirea masinilor de protocol nu reprezinta investitie, nici varuirea sediului; daca abia acum mai inlocuiesc cate ceva prin retele dupa 10 ani de muls monopoluri,e atunci sunt buni de nationalizat; privatizarile au fost un esec

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb