Erbaşu: Revenirea pieţei construcţiilor depinde de investiţii şi îmbunătăţirea legislaţiei

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 6 mai 2011

Revenirea sectorului construcţiilor, aflat într-o situaţie critică, depinde de investiţii, prioritizarea proiectelor şi îmbunătăţirea legislaţiei, iar numărul falimentelor din domeniu s-a redus în ultima perioadă pentru că "nu mai are ce intra în faliment", a declarat ieri Cristian Erbaşu, preşedintele Patronatului Societăţilor din Construcţii (PSC). Domnia sa a precizat: "Dacă acum doi-trei ani vorbeam de cea mai prosperă activitate din România şi eram invidiaţi, în acest moment situaţia este critică. (...) Dacă la nivelul economiei vorbim de un mic reviriment, pentru piaţa construcţiilor va fi extrem de greu până nu vor fi lansate proiectele de infrastructură mari".

Omul de afaceri a afirmat că pentru revenirea sectorului construcţiilor este nevoie, pe lângă finanţări, şi de o imagine foarte clară asupra proiectelor pe care autorităţile intenţionează să le finalizeze. În plus, piaţa are nevoie de rezolvarea unor probleme care ţin de legislaţie. "Sunt foarte multe legi care au fost modificate în ultima perioadă, însă acestea nu au norme", a spus Erbaşu.

El a afirmat că imediat după apariţia noului Cod al Muncii firmele de construcţii au înregistrat controale privind angajaţii la negru, deşi aceste inspecţii ar trebui să fie uzuale şi nu acţiuni speciale. El a adăugat că fenomenul muncii la negru, care datează de foarte mulţi ani, nu poate fi combătut doar prin modificarea Codului Muncii.

Pe de altă parte, omul de afaceri a spus că există în continuare companii de construcţii care, în loc să se concentreze pe contractare, sunt orientate către contestaţii, care au devenit pentru unele o afacere.

Erbaşu este şi acţionar al unui grup de firme care derulează activităţi în domeniul construcţiilor, agriculturii şi hotelier.

Dezvoltarea imobiliară trebuie să fie precedată de extinderea reţelelor de utilităţi

Boom-ul imobiliar din România a avut loc fără să existe utilităţile necesare noilor cartiere, precum sistemele de apă şi canalizare, şi este nevoie, pe viitor, ca mai întâi să fie dezvoltate aceste reţele şi abia după aceea locuinţele, consideră omul de afaceri Cristian Erbaşu, citat de Mediafax. Domnia sa a precizat: "Ne-am aflat într-o situaţie delicată. Explozia imobiliară s-a produs când infrastructura nu era pregătită şi ne-am trezit cu cartiere imense, fără apă şi canalizare. Casele erau superbe, dar condiţiile de trai erau improprii".

El a afirmat că la nivel naţional trebuie dezvoltate prioritar proiectele de infrastructură, urmând ca ulterior segmentul imobiliar să se dezvolte într-un mod corect şi coerent. "Sectorul imobiliar ar trebui să se dezvolte într-un mod mult mai bine planificat, iar din punctul de vedere al bugetelor de investiţii eu sunt sceptic în următorul an sau doi", a spus Erbaşu.

El a adăugat că în România există încă un deficit de locuinţe, însă dezvoltarea acestora trebuie corelată cu puterea de achiziţie a populaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb