ERIC STAB: Investiţii anuale de 3-4 miliarde de euro pentru modernizarea energetică

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 8 mai 2015

Investiţii anuale de 3-4 miliarde de euro pentru modernizarea energetică

România are nevoie de investiţii de trei-patru miliarde de euro anual pentru modernizarea infrastructurii energetice, a declarat, ieri, preşedintele GdF Suez, Eric Stab, la lansarea Cărţii Albe a Competitivităţii de către Camera de Comerţ şi Industrie a Franţei în România.

"E un ciclu lung, care se întinde până în 2035. În România trebuie făcute investiţii în domeniul gazelor, electricităţii, termoficării şi eficienţei energetice", a mai spus Stab, care a precizat că multe dintre centralele electrice din România sunt depăşite din punct de vedere moral şi au nevoie de investiţii masive.

Stab a declarat: "În electricitate investiţiile au fost reduse. Centralele existente folosesc foarte mult combustibil, iar asta nu le face eficiente. România are o capacitate instalată de 22.000 de megawaţi, dar are nevoie de doar 1.500. Multe centrale trebuie închise, pentru că nu respectă normele de mediu, iar altele sunt atât de vechi încât nu mai pornesc atunci când apeşi pe butoane. Trebuie să găsim oameni care să investească, iar pentru a investi ai nevoie de încredere. Ceea ce s-a întâmplat în industria energiilor regenerabile are un impact negativ asupra investiţiilor, după ce în ultimii ani s-au investit peste şapte miliarde de euro".

Eric Stab consideră, potrivit Mediafax, că modernizarea reţelele de termoficare urbană ar trebui să devină o prioritate naţională: "Reţeaua de termoficare urbană este una dintre cele mai mari bogăţii ale României. În reţelele de termoficare urbană, pierderile de căldură sunt foarte mari. E nevoie de investiţii colosale. Dacă nu au loc rapid, va fi foarte greu ca aceste reţele să mai fie salvate. Dacă nu se acordă subvenţii masive, multe reţele vor dispărea. Eficacitatea energetică ar trebui să devină o prioritate naţională, pentru a păstra facturile energetice sub control".

Potrivit lui Stab, Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) ar trebui să actualizeze anumite categorii de norme secundare, care în prezent sunt învechite, precum condiţiile-cadru pentru anumite licenţe sau regulile de schimbare a furnizorului de gaz.

Faidy, CCIFR: România trebuie să renunţe la economia "low cost"

România are nevoie să se transforme dintr-o economie "low cost", bazată doar pe costuri reduse cu forţa de muncă, într-o economie competitivă, dacă vrea să se dezvolte şi să atragă noi investiţii, a declarat, ieri, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Franţei în România (CCIFR), Eric Faidy.

Potrivit Cartei Albe a Competitivităţii, lansată ieri de CCIFR, trecerea la o economie competitivă se poate realiza prin punerea în practică a unor măsuri concrete în opt domenii prioritare, formare, inovaţie, piaţa muncii, infrastructură, energie, agricultură, pieţe financiare şi turism. Pentru cele opt domenii prioritare, CCIFR a făcut 52 de propuneri.

Faidy a spus: "Dacă în trecut costul scăzut de producţie reprezenta una dintre atracţiile majore pentru investitorii străini, acest lucru nu mai este valabil acum. România este în acel moment de dezvoltare în care ar trebui să pună în practică o strategie prin care să se transforme dintr-o ţară low cost într-o ţară competitivă. În felul acesta companiile vor dezvolta proiecte pe termen lung, vor crea locuri de muncă, vor mări salariile. Iar acest lucru este valabil şi pentru companiile româneşti şi pentru cele cu capital străin. Toate companiile vor dezvoltare pe termen lung".

Secretarul general al CCIFR, Richard Perrin, a afirmat că prin intermediul Cărţii Albe a Competitivităţii, membrii Camerei nu doresc să dea lecţii românilor, ci să le împărtăşească din experienţa dobândită atât în Franţa, cât şi în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb