ERICSSON: Conectivitatea mobilă celulară, o soluţie esenţială ce răspunde cererii crescute de energie electrică

F.D.
Miscellanea / 6 octombrie 2022

Conectivitatea mobilă celulară, o soluţie esenţială ce răspunde cererii crescute de energie electrică

Ericsson a lansat în parteneriat cu firma de consultanţă de afaceri Arthur D. Little raportul Connected Energy Utilities, care subliniază importanţa tehnologiei celulare în digitalizarea sectorului energetic, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, în contextul în care atât consumul de energie, cât şi costul acesteia au crescut, raportul analizează posibilitatea ca în viitorul apropiat sectorul de utilităţi să valorifice beneficiile conectivităţii mobile celulare, pentru a putea răspunde cerinţelor tot mai complexe ale unei reţele electrice în evoluţie rapidă, precum şi exigenţele consumatorilor. În acest fel, furnizorii de utilităţi vor putea să-şi extindă capacitatea, să optimizeze utilizarea infrastructurii, sporind fiabilitatea şi eficienţa operaţională prin intermediul unei reţele sigure şi fiabile.

Pe lângă cererea crescândă şi mixul de surse de energie în continuă schimbare, sectorul utilităţilor se confruntă şi cu provocări tot mai mari în ceea ce priveşte controlul costurilor şi securitatea cibernetică. Se estimează că în următoarele două decenii cererea de energie electrică se va majora cu o rată de creştere anuală cumulată de 2% şi, potrivit raportului, furnizorii de utilităţi trebuie să facă investiţii în noi tehnologii pentru a satisface aceste cerinţe şi pentru a deservi consumatorii în mod optim. Tehnologia dezvoltată de Ericsson oferă servicii de management pentru reţelele private, infrastructurile publice esenţiale şi implementările de soluţii IoT.

Raportul evidenţiază şi schimbările vizibile în lanţul valoric energetic. Pe măsură ce sursele de energie regenerabilă devin tot mai viabile şi mai uşor de accesat, consumatorii devin "prosumatori", producând energia de care au nevoie şi introducând surplusul înapoi în reţea cu ajutorul unor soluţii precum sistemele de panouri fotovoltaice rezidenţiale. În acest fel, lanţul valoric se modifică, transformând fluxul tradiţional unidirecţional de electricitate, în unul circular. În următorul deceniu şi chiar şi dincolo de el, tehnologiile 4G LTE, în special, se vor dovedi esenţiale în gestionarea fluxului de energie bidirecţional de la prosumatori şi a fluctuaţiilor crescute din producţia de energie care rezultă din surse regenerabile. Totodată, tehnologia 5G şi conectivitatea asigurată de aceasta ar urma să aducă, la rândul lor, beneficii.

Koustuv Ghoshal, Vicepreşedinte & Head of Utilities la Ericsson, precizează: "Conectivitatea mobilă celulară accelerează transformarea digitală a sectorului de utilităţi. Infrastructura electrică are o durată operaţională de până la cinci decenii. Aşadar, soluţiile de conectivitate sunt extrem de importante şi reprezintă o investiţie preţioasă pentru acest domeniu, care va oferi valoare comercială extinsă timp de ani de zile. Pe măsură ce metodele de generare a energiei se extind şi încep să includă surse regenerabile, iar cerinţele privind reţelele de transport/distribuţie devin şi ele tot mai complexe, este esenţial ca sectorul de utilităţi să evolueze odată cu acestea prin integrarea continuă a tehnologiilor celulare avansate".

Multiplele beneficii aduse de această tehnologie au fost deja demonstrate - printre acestea numărându-se sprijinirea sistemelor interne de comunicaţii, siguranţa angajaţilor, automatizarea, experienţa de utilizare şi inovaţia bazată pe informaţiile provenite din datele gestionate - iar digitalizarea a devenit esenţială pentru operaţiuni eficiente de business. Aflată în plin proces de dezvoltare, tehnologia celulară prezintă deja scenarii de utilizare privind schimbul de date în timp real, detectarea automată a defecţiunilor reţelei, automatizarea distribuţiei, încărcarea vehiculelor electrice conectate şi optimizarea şi gestionarea consumului de energie al clădirilor, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb