Ericsson şi Vodafone au demonstrat îmbunătăţirea performanţei energetice a unui site mobil folosind tehnologie 5G

S.B.
Companii / 13 septembrie 2021

Ericsson şi Vodafone au demonstrat îmbunătăţirea performanţei energetice a unui site mobil folosind tehnologie 5G

Ericsson şi Vodafone au implementat (în Londra) o nouă staţie radio 5G, eficientă din punct de vedere energetic, prin intermediul căreia performanţa energetică a reţelei a fost îmbunătăţită, ca parte a colaborării dintre cele două companii, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Instalarea staţiei radio folosind o soluţie cu antenă integrată (AIR 3227), dezvoltată de Ericsson, pe acoperişul clădirii în care se află biroul central din Londra al Vodafone UK, a redus în medie cu 43% consumul zilnic de energie al reţelei Vodafone (faţă de generaţiile anterioare de tehnologie radio); de asemenea, în afara orelor de vârf, consumul de energie a scăzut cu până la 55%.

Vodafone se angajează să implementeze reţele 5G în cel mai eficient mod posibil din punct de vedere energetic, al responsabilităţii şi al sustenabilităţii, iar integrarea echipamentului AIR 3227 va ajuta la evitarea consumului de energie inutil pe măsură ce va creşte cererea din partea clienţilor şi tot mai multe echipamente pentru conectivitatea 5G vor fi adăugate în reţea, ca urmare a acestui lucru.

Proiectat pentru a facilita funcţionarea unor reţele viabile şi sustenabile, noul echipament radio dezvoltat de Ericsson este cu 51% mai uşor în comparaţie cu cel din generaţia anterioară, iar designul său mai compact şi funcţiile îmbunătăţite de management al energiei vor ajuta la optimizarea amprentei generale de carbon, permiţând implementarea echipamentelor 5G şi modernizarea celor 4G într-un mod mai rapid şi mai uşor.

1.500 dintre noile staţii radio 5G, cu un consum redus de energie, vor fi implementate în reţeaua Vodafone până în aprilie 2022, contribuind la reducerea consumului de energie prognozat pentru viitoarea reţea 5G (dezvoltată de Vodafone) şi la implementarea unei reţele 5G într-o manieră sustenabilă şi responsabilă.

Andrea Dona, Chief Network Officer, Vodafone UK, precizează: "Strategia noastră este simplă: oprim ce nu este necesar, înlocuim echipamentele vechi cu unele care să corespundă cerinţelor din prezent şi utilizăm cele mai eficiente opţiuni energetice disponibile. Succesul testului pe care l-am efectuat ne permite să explorăm noi modalităţi prin care putem gestiona mai eficient consumul de energie al reţelei noastre, alături de partenerul nostru Ericsson. Nu există nicio soluţie ideală pentru gestionarea consumului de energie în reţea, însă este esenţial să luăm fiecare decizie ţinând cont de aspectele legate de sustenabilitate şi să luăm în calcul toate câştigurile, oricât de mici, pentru a face o diferenţă cât mai mare".

Björn Odenhammar, Chief Technology Officer, Networks and Managed Services, Ericsson UK & Irlanda, declară: "După succesul reţelei 5G din Londra, reconfirmat si prin certificatele obtinute, Vodafone şi Ericsson marchează o altă realizare fantastică, în ceea ce priveşte reducerea consumului de energie din reţea, cu o medie zilnică de 43%. Sustenabilitatea este esenţială pentru Ericsson, iar noua staţie radio, dezvoltată de noi, va ajuta compania Vodafone să reducă consumul de energie şi să simplifice implementarea reţelei, precum şi să gestioneze eficient creşterea prognozată a traficului de date pentru

reţelele 5G actuale şi viitoare. Împreună construim reţeaua 5G a viitorului - una care oferă cea mai înaltă performanţă posibilă, cu o eficienţă îmbunătăţită a resurselor şi un impact redus asupra mediului înconjurător".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb