ERNST & YOUNG  Pieţele emergente, marii câştigători din energie verde în 2012

F.A.
Companii / 20 decembrie 2012

Caracterizate de o abundenţă a resurselor naturale şi o cerere în creştere pentru energie, pieţele emergente au fost marii câştigători din sectorul de energie verde în cursul anului acesta, conform raportului trimestrial Ernst & Young "Renewable energy country attractiveness indices".

Cu toate acestea, după opt ani de creştere a nivelului investiţiilor noi în cadrul sectorului, se pare că anul acesta va exista o scădere, după un an record în 2011, se arată în comunicatul de presă trimis redacţiei.

Energia verde a înregistrat un rol tot mai important în mixul de energie al marilor companii de pe glob. Pe măsură ce corporaţiile evaluează riscurile în ceea ce priveşte securitatea energetică, preţurile energiei, mediul de reglementare, brand-ul şi presiunile din partea părţilor interesate, acestea încep să se concentreze pe optimizarea mixului lor de energie prin creşterea investiţiilor şi instalarea capacităţilor de energie din surse regenerabile.

De-a lungul anului acesta, Ernst & Young a urmărit modificarea condiţiilor din sectorul energiei verzi la nivel global, prin analiza trimestrială Renewable energy country attractiveness indices. Acest studiu evaluează 40 de ţări în funcţie de atractivitatea pieţelor lor de energie regenerabilă, infrastructura energetică, dar şi de adecvarea pentru tehnologiile individuale.

China a rămas în topul clasamentului All Renewables Index (ARI) în 2012, parţial datorită intensificării obiectivelor de energie solară destinate să absoarbă surplusul de pe piaţa de panouri solare. Germania şi-a continuat eforturile în energie regenerabilă în 2012, ocupând locul al doilea în clasamentul ARI în trimestrul 3 din 2012, în timp ce SUA a trecut pe locul al 3-lea pe fondul problemelor privind extinderea stimulentelor pentru energie regenerabilă, cauzate de disponibilitatea gazelor naturale la preţuri scăzute.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb