Erste Bank îşi propune să ocupe poziţia de lider de piaţă în Austria

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 decembrie 2007

Din iulie 2007, activităţile interne ale Erste Bank au fost derulate prin inter-mediul a două companii: Erste Holding şi Erste Bank Austria. Datorită dez-voltării Erste Bank din ultimii ani - banca are de zece ori mai mulţi angajaţi decât în urmă cu un deceniu - s-a luat decizia de transformare a companiei. În vara lui 2008, afacerile din Austria ale băncii vor fi înglobate într-o enti-tate juridică independentă, cu scopul ca Erste Bank Austria, împreună cu băncile de economii, să devină numărul unu în domeniul bancar - în con-diţiile în care grupul a obţinut deja poziţia de lider de piaţă în mai multe sec-toare. În cadrul unei conferinţe de presă, noua echipă managerială, sub conducerea lui Elisabeth Bleyleben-Koren, a prezentat noile planuri şi a ex-plicat modificările organizaţionale.

"Austria este o piaţă în creştere, nu o piaţă consolidată," a declarat preşedintele Comitetului Executiv, prezentând pe scurt planul de acţiune al Erste Bank Aus-tria. "Austria este şi va rămâne o piaţă interesantă pentru noi. Pe viitor, in-tenţionăm să ne folosim experienţa profitabilă pentru a ne intensifica eforturile pe piaţă," a declarat Bleyleben-Koren. În ultimele luni, Erste Bank a adoptat o nouă structură organizaţională: Erste Bank Holding răspunde de funcţiile de manage-ment la nivel central, afaceri pe piaţa de capital şi servicii de investment banking, în timp ce Erste Bank Austria se ocupă de servicii de private banking şi corporate banking, precum şi de colaborarea cu băncile de economii. "Structura noastră organizaţională reflectă filosofia noastră: încrederea puternică în pieţele locale şi în nevoile clienţilor locali. Clienţii nu pot fi "divizaţi" pe mai multe ţări", a declarat noul preşedinte pentru Austria. De asemenea, din vara lui 2008, Erste Bank Austria va deveni o entitate juridică independentă. Compania va fi o subsidiară deţinută integral de Erste Bank Holding, răspunzând de toţi clienţii interni.

Noi grupuri ţintă pentru private banking

În sectorul serviciilor de private banking, de care răspunde Peter Bosek, membru al Comitetului Executiv, Erste Bank intenţionează să îşi crească pe viitor cota de piaţă la 25 % (nivelul actual este de 21 %), până la sfârşitul anului 2010. Acest lucru înseamnă că banca trebuie să obţină 20.000 de noi clienţi anual. Pentru a reuşi, banca explorează noi variante, inclusiv noi vânzări realizate în cooperare şi proiecte de distribuţie. Unul dintre aceste proiecte este un joint venture, înfiinţat împreună cu Vienna Insurance Group. Compania se va numi Finanzpartner GmbH şi va facilita vânzările între cele două companii, oferind variante mai avantajoase pentru clienţi. Publicul ţintă îl reprezintă angajaţii, care vor fi serviţi în strânsă colaborare cu sindicatele angajaţilor. Un alt segment nou de public ţintă îl reprezintă persoanele în vârstă. Unul dintre primele produse care vor fi lansate de s Versicherung, compania de asigurări a Erste Bank Austria, este un plan suplimentar de asigurare pentru asistenţă şi îngrijire medicală, dispunând de o linie telefonică non-stop. În contrast cu tendinţele trasate de competitorii săi, Erste Bank va numi optzeci de manageri de servicii în sucursalele băncii, care îi vor ajuta personal pe clienţi pentru a rezolva nevoile specifice.

Serviciile de corporate banking vor fi afaceri de bază ale băncii

Erste Bank Austria intenţionează să îşi lase amprenta şi asupra segmentului de servicii de corporate banking, de care este responsabil Thomas Uher, membru al Comitetului Executiv. O divizie separată pentru întreprinderi mici şi mijlocii va fi înfiinţată în următoarele câteva luni. Banca estimează că există un potenţial extraordinar în colaborarea sa cu băncile de economii. "În următorii trei ani, intenţionăm să investim aproximativ 1 miliard de Euro în aceast sector. Acest lucru ne va permite să obţinem o creştere de două cifre pe segmentul de corporate banking," a anunţat Beyleben-Koren. Prin comparaţie, piaţa naţională de credite înregistrează la ora actuală o creştere de aproximativ 4%.

Băncile de economii: "De la un acord de responsabilităţi comune, la o producţie şi vânzare colectivă"

Elisabeth Bleyleben-Koren descrie Haftungsverbund Neu (noul acord de cooperare) ca "un punct de reper pe traseul comun cu băncile de economii". 51 din cele 53 bănci regionale pentru economii au decis deja să se alăture Haftungsverbund Neu. Această asociaţie operaţională alcătuită din 34 bănci de economii "a fost deja aprobată legal". "Înainte de a păşi mai departe pe acest drum, dorim să aşteptăm şi al doilea val", spune Bleylben-Koren. Modul în care acest grup va evolua "va fi stabilit împreună cu băncile de economii," adaugă Bleyleben-Koren. "Însă un lucru este clar: împreună cu băncile de economii, dorim să devenim lideri de piaţă, prima opţiune a Austriei pentru servicii bancare. Intenţionăm să ne transformăm dintr-un grup care lucrează în cadrul unui acord de responsabilităţi comune, într-un grup care colaborează pentru producţie şi vânzări. Pe viitor, fiecare client al băncilor de economii va avea acces la pro-dusele oferite de o bancă internaţională, fiind în continuare servit de băncile de economii, care au o orientare regională," spune Elisabeth Bleyleben-Koren, manager al Erste Bank Austria, cea mai importantă bancă din Grupul Băncilor de Economii.

Banca este mai aproape de clienţi, clienţii sunt mai aproape de bancă: înfi-inţarea unui forum pentru clienţi

Pe viitor, Erste Bank Austria intenţionează să se diferenţieze de competitori o dată în plus, oferind consultanţă la standarde de înaltă calitate şi servicii de sup-port pentru clienţi. Pentru a-şi atinge acest obiectiv, banca intenţionează "să fie mai aproape de clienţi, pentru ca şi clienţii să fie mai aproape de bancă". Un fo-rum special dedicat, le va permite clienţilor care beneficiază de servicii de private banking şi de corporate banking să participe la procesul de luare al deciziilor din cadrul băncii. "Înainte ca un client să renunţe la serviciile băncii, trebuie să aibă şansa de a ne spune ce părere are. Marca noastră definitorie va fi reprezentată de serviciile pentru clienţi şi consultanţa de înaltă calitate," spune Bleyleben-Koren.

Erste Bank und Sparkassen este al doilea mare furnizor de servicii financiare din Austria. Aproximativ 15.000 angajaţi deservesc 2,8 milioane clienţi, în apro-ape 1.000 sucursale. Cota de piaţă a băncii pe piaţa naţională a serviciilor de retail este de aproximativ 20 la sută.

Erste Group este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din Europa Centrală. Peste 52.000 angajaţi deservesc aproape 16 milioane clienţi, în 2.700 sucursale din opt ţări.

Totalul bilanţului contabil pentru Erste Group a fost de 201 miliarde Euro la data de 30 septembrie 2007. Banca a obţinut un profit net de 838 milioane Euro în primele trei luni ale lui 2007, cu o rentabilitate a capitalului angajat de 13,5 la sută.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb