Majorarea capitalului social al companiei Global Medical Solutions prin plasament privat nu s-a încheiat cu succes, a anunţat ieri BRK Financial Group, intermediarul operaţiunii de piaţă, printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.
Eşecul plasamentului apare în condiţiile în care, începând cu cea de-a doua parte a anului, interesul investitorilor pentru micile companii ce au venit în Piaţa AeRO s-a diminuat, fapt ilustrat inclusiv de dinamica de după listare a acţiunilor, care se află în mare parte sub preţul din plasament.
Nici la Aquila, companie ce va veni în Piaţa Principală, retailul nu s-a înghesuit să subscrie acţiuni, comparativ cu efervescenţa ofertelor Transport Trade Services şi One United Properties, pentru care tranşa cu alocare garantată a fost suprasubscrisă în mai puţin de un minut.
Global Medical Solutions a luat fiinţă acum unsprezece ani, iniţial ca finanţator de soluţii medicale pentru ca, în scurt timp, să se poziţioneze şi ca integrator de soluţii medicale atât pentru mediul privat cât şi pentru cel public. Societatea este reprezentantul naţional al companiei Samsung Medison. Global Medical Solutions are reprezentanţi în şase oraşe din ţară: Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi, Satu-Mare şi Oradea.
Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 25,01 milioane de lei, în scădere cu 13,2% faţă de cea din anul anterior, în timp ce profitul net s-a ridicat la 5,04 milioane de lei, în creştere cu 5,8%, conform datelor publicate pe termene.ro.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.11.2021, 12:00)
Stati sa vedeti esec la majorarile de capital fara numar si rescadentarile de obligatiuni de pe AERO.
In curand,in pofida sfortarilor supraomenesti ale unor SSIF si majoritari,prin tranzactii cross,bonuri de ordine la insideri cum sa vanda si sa cumpere actiunile si drepturile,tone de rumegus si balarii in comunicate delirante despre cresteri nemaivazute si planuri fara executie,actiunile coboara galopant sub pretul anuntat de subscriere.
Actiunile cu aceste procedee copy/paste s-au inscris pe un trend descendent care arata ca un tobogan sangerand,cu scrasnete asurzitoare la proptelele puse sa atenueze declinul,cu portofolii inrosite de pierderile care se aduna zi de zi.Peste tot aces peisaj avem un noian de balbe,erate,rezultate prezentate gresit,oameni naimiti sa atraga naivii pe facebook,insi care s-au ratat prin brokeraj si analiza care indeamna'acum sau niciodata' ca asa te protejezi de inflatie de 7% laund actiuni care o sa scada 70% de la ei si majoritarii care-i platesc(via SSIF -plasamente si alte mijloace).
S-au facut bisericute de societati coordonate de aceeasi oameni,listate cu unic scop de a drena banii din piata de la noii veniti pe bursa,pe principiul'daca nu dam noi teapa asta,o da altul'.
Petardelepocnesc asurzitor,investitorii noi sunt cocosati de pierderi,o parte isi dau seama in ce au fost atrasi,a inceput scandalul pana la acuzatii penale pe forumuri de FB,brokeri+avocati+Pristi care fac front running.
A ajuns AERO cum era Rasdaq ,au inceput oameni din interior sa vorbeasca(brokeri mai mici,angajati din firme listate care arata la prieteni mailuri de la conducere=majoritari cand,cum au voie sa vanda sau cumpere actiunea,politici de pret ilegale coordonate cu SSIF si alte societati listate!).
Insiderii care nu sunt trecuti pe lista persoanelor cu functii de raspundere sunt vectorii prin care se manipuleaza grotesc piata.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.11.2021, 12:28)
Oauuu asta e de puscatorie.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.11.2021, 13:50)
multumesc pentru informatii.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.11.2021, 13:09)
Putea fi un succes daca:
- nu veneau cu SOP care defapt este acelasi lucru cu clasa de actiuni preferentiale , dar mascat.
- cu un PER de 20+ acum cand inflatia este de aproape 8%
Eu pe astea cu SOP le evit. Majoritarul isi da actiuni sa se fidelizeze sa nu plece din firma.
3. fără titlu
(mesaj trimis de vlad în data de 26.11.2021, 13:13)
Era vanzare, nu majorare. Asa greu sa te interesezi despre ce scrii?
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.11.2021, 14:08)
cea mai logica miscare acum e descarcarea obligatiunilor societatilor indatorate puternic,cat ai cui la un pret in jurul niminalului-NRF,AG,AAB,MILK,HU NT,MAM ori gen BNET care depind exclusiv de capital proaspat si foarte mult
pe actiuni refugiu pe cele cu grad mic de indatorare,cu cash suficient sa treaca furtuna asta perfecta iscata de discutiile cu noile variante,inflatia mare,dobanzile in crestere,aversiune la risc pe tot ce are pretentia de'growth' dar nu livreaza
strong sell pe celelalte care abia rasufla de datorii,au marje mici,se extind in 17 directii cand nu mai au ce arata in afacerea de baza,dau toata ziua goange despre cum cuceresc Galaxia
nota speciala pentru cele care au majorari cu cash in derulare sau anuntate si pana acum nu au adus nimic actionarilor=indiferent cat au scazut pana acum,ele vor fi cele mai lovite pentru ca frica va pune stapanire si banii care pareau ca abia asteapta o petarda sa se repeada pe ea de acum vor sta mult mai prudenti
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de Ilie de la Scularie în data de 26.11.2021, 18:54)
Mai usor cu MILK-ul pe scari, caci dupa stiinta mea este singura (dintre cele enumerate de tine) care la noua luni a depasit rezultatul prognozat pe tot anul.
Si mai fa si tu distinctia intre domeniile de activitate, caci ele evolueaza diferit.
In rest, da, ai dreptate in ce spui, dar nu baga totul in aceasi oala caci iese o ciorba de proportii.
Ar fi minunat daca ai mai face inca o distinctie, anume cine i-a adus pe piata bursiera, cum si in ce conditii, respectiv cine le sunt investitorii la unii si la altii, iar MILK efectiv nu se incadreaza in restul turmei pentru ca, pur si simplu, nu face parte din ea.
Si mai pune-ti si tu intrebari de genul "In ce companii a investit unul ca Alexe (MAM, NRF si AG, dintre cele enumerate de catre tine)?" asa incat sa stiu sa stai departe de el si gandirea pur speculativa pe care acest "investitor" si-a bagat banii, dupa care s-a apucat sa vanda gogosi celorlalti!
In rest, sa auzim numai de bine!
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.11.2021, 01:50)
Apropos, domnilor, vedeti ca Alexe a inceput sa vanda din toate detinerile sale in ultimele trei zile: sobolanii parasesc mereu primii nava care se scufunda, inclusiv a lor.
4.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.11.2021, 10:24)
am amici care au iesit urgent imediat ce a intrat individul asta ca administrator pe la NRF, MAM etc
pe urma am cautat si am vazut cum facea el pump in ZF unde intra-la MAM zicea a fost fraier ca nu a intrat mai jos dar ce destept e ca a luat la 33-35 si acum e 60(toate se impart la 5 dupa majorare) si tot e ieftina! Daca la 12 era ieftina acum e cam scumpa ca nu o mai vrea nimeni, s-a prins lumea cu cine are de-a face!
e bine sa iti sustii cu argumente firmele administrate, dar operational, nu sa pump cotatia
s-a vazut ce a urmat la toate firmele unde s a bagat administrator, numai smecherii... deci e omul care sustine majoritarii sa tepuiasca restul actiinarilor
nu ma intereseaza de ce o face, am vazut zeci pe BVB care isi fura singuri caciula
de acum stiu sigur ca de societatile in cauza e de fugit unde vezi cu ochii
5. banii redevin scumpi pe bursa
(mesaj trimis de Catalin în data de 26.11.2021, 14:23)
Mecanismele de auto-reglare ale pietei functioneaza si astfel excesele se elimina !
Multi investitori de buna credinta constata pagube considerabile in portofolii pentru ca au fost pacaliti de comunicate si manevre mai mult sau mai putin legale din partea managerilor-speculatori, PR-polonez, SSIF, etc.
Insa, important este ca se revine la normalitate, adica la situatia in care banii pentru finantare sunt SCUMPI, iar cei care vin pe bursa sa se listeze sau se refinanteze, trebuie sa puna osul la treaba si sa convinga prin performanta, nu PR.
Cand BNET sau NRF s-au listat la bursa, banii erau scumpi. Intre timp BNET a ajuns subiect de bancuri, iar NRF, contrar firescului, se straduieste in mod stupid sa copieze parcursul ireversibil al BNET catre imagine ridicola.
La BNET cu marje de trei surcele inteleg cum conducerea se plictiseste si o freaca pe forumuri, dar la NRF potentialul este atat de mare incat este noaptea mintii cum nu-si dau seama cat pierd prin felul cum administreaza compania. Da, o sa mai castigati niste sute de mii de euro reintrand la cumparare la 3 lei/actiune, dar o sa va fumati credibilitatea.
Despre mai noile venite ... nici nu merita vorbit intrucat multe dintre ele sunt aduse pe bursa doar pentru capatuiala, in ideea ca IQ-ul noilor actionari are doar o pereche de cifre, ca si a actionarului majoritar.
Ma intreb spre exemplu: cand Gavan de la MAM-injumatatit/prapadit Bricolaj se uita in palmaresul sau de M&A, isi da oare seama ca tunul pe care l-a dat cu Geomam nu merita in comparatie cu cate milioane a pierdut capitalizare bursiera?
De cate cifre ai nevoie in IQ sa pricepi asta?
Toti care va considerati "masters of the universe" ca aveti cateva (zeci de) milioane de euro valoarea curenta a detinerii in propriile companii, lasati aroganta si prosteala ca furati putin de la noi si mult mai mult de la voi. Ati dat tun de niste sute de mii de euro si ati pierdut multe milioane din ce ar fi putut sa insemne compania voastra pe bursa.
Wake the f. up!
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.11.2021, 21:41)
Urmeaza sipex
Un nou esec