ESSA Group: Afaceri de peste 24 milioane euro în 2023

F.D.
Companii / 25 ianuarie 2024

Eugen Saulea, fondator ESSA Group

Eugen Saulea, fondator ESSA Group

ESSA Group, afacere pe piaţa serviciilor de trade marketing şi vânzări din ţară, fondată de către antreprenorul Eugen Saulea, împlineşte 20 de ani de activitate pe piaţa românească şi anunţă afaceri de 24,3 milioane de euro în 2023, în creştere cu 24% faţă de valoarea de 19,8 milioane de euro din 2022, conform unui comunicat de presă al companiei.

"Raportându-ne la 2019, considerat drept reper înainte de pandemia de COVID-19, cifra de afaceri a anului 2023 este cu 75% mai mare", explică antreprenorul, care de două decenii a reuşit să se impună pe piaţă oferind servicii unice de care beneficiază atât marii retaileri, cât şi producătorii. Toate previziunile făcute anual de reprezentanţii companiei se bazează pe numărul de contracte active şi pe potenţialul serviciilor cheie, ţinând cont în acelaşi timp de contextul economic.

"Echipa noastră a crezut în potenţialul pe care îl au serviciile de recrutare, selecţie, plasare sau delegare de personal, iar în intervalul 2019-2023 creşterea acestui serviciu a fost de 148%, ajungând al doilea serviciu ca importanţă în companie", spune Eugen Saulea. Astfel, prima poziţie este reprezentată de serviciile de manipulare (manipularea materialelor de comunicare, a mobilierului specific diferitelor industrii, mentenanţa acestora dar şi manipulare marfă).

Conform spuselor sale, vârful serviciilor BTL & Evenimente a fost în 2019, o divizie care reprezenta 23% din totalul cifrei de afaceri. "Pierderea volumelor în criza sanitară pentru acest serviciu a fost compensată cu serviciile de recrutare şi plasare de personal, axate pe nevoile imediate ale partenerilor (cu precădere marile lanţuri internaţionale)". De asemenea, serviciul de recrutare şi plasare a rămas activ în oferta ESSA, dezvoltat şi personalizat nevoilor partenerilor, iar în 2023 a depăşit 57% din cifra de afaceri în valoare, fiind şi cel mai bun volum al serviciilor de BTL din 2019. "Acum, s-a identificat şi o revenire a serviciilor de tip BTL, însă volumul este de doar 80% faţă de ceea ce s-a raportat în 2019". Astfel, ponderea serviciilor de tip BTL din cifra de afaceri a anului 2022 este de doar 10,5%, iar astăzi principalul generator de volume rămâne serviciul de manipulare marfă, atât în varianta de leasing de personal, cât şi de externalizare totală.

În 2024, cea mai mare investiţie pe care o va face Eugen Saulea va fi în oameni. "De curând, ESSA a autorizat o structură de evaluatori şi formatori de personal, având competenţă legală să califice anumite categorii de angajaţi. Structurile interne vor trece printr-o sesiune de formare şi evaluare şi, în baza calificării finale, vor fi încadraţi pe poziţii superioare. Vom investi şi bugete consistente în majorarea salarială în funcţie de aceste competenţe. O altă investiţie majoră va fi în baza materială a companiei, care necesită actualizare sau/şi extindere. Au fost activate, de curând, mai multe conturi/proiecte strategice, cu volume şi expunere mare şi suntem deja cu procesul de extindere al bazei materială în curs de implementare".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb