ESTIMĂRI IATA PENTRU 2013 Profiturile companiilor aeriene vor depăşi 10 miliarde dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 martie 2013

Companiile aeriene vor avea cheltuieli cu achiziţia de combustibili de 216 miliarde dolari în 2013, mai mari cu 6 miliarde faţă de anul trecut.

Companiile aeriene vor avea cheltuieli cu achiziţia de combustibili de 216 miliarde dolari în 2013, mai mari cu 6 miliarde faţă de anul trecut.

Companiile aeriene din întreaga lume îşi vor majora cu aproape 40% profiturile combinate în 2013, la 10,6 miliarde dolari, conform Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), care arată că rezultatul se bazează pe creşterea vânzărilor.

Conform IATA, operatorii de trans­port aerian din regiunea Asia-Pacific vor consemna cele mai importante câştiguri, de 4,2 miliarde dolari, ur­mând cele din America de Nord, de 3,6 miliarde dolari. IATA sub­liniază că şi situaţia din Europa şi Africa va fi mai bună decât arătau aşteptările iniţiale, astfel că cele două regiuni vor consemna profituri de 800 de milioane de dolari, respectiv 100 de milioane de dolari în sectorul transportului aerian.

"Consolidarea industriei aeriene pe pieţele interne, precum şi alianţele realizate pentru zborurile pe dis­tanţe lungi au ajutat la îmbunătăţirea eficienţei în domeniu", a declarat directorul general al IATA, Tony Tyler, citat de Bloomberg. În opinia sa, "perspectivele îmbunătăţite reprezintă un pas mic în direcţia cea bună".

În ultimii ani, companiile aeriene au fost afectate de creşterea economică slabă şi de costurile mari cu achiziţia de combustibili, ceea ce a determinat unele societăţi, printre care "Air France-KLM", să taie cheltuielile.

IATA estimează că, anul acesta, traficul aerian de pasageri va spori cu 5,4% la nivel internaţional, iar cel de marfă - cu 2,7%. Totuşi, IATA subliniază că redresarea este, în continuare, fragilă, iar situaţia economică din Europa şi reducerea cheltuielilor bugetare din SUA reprezintă motive de îngrijorare.

IATA preconizează că vânzările din industria transportului aerian vor fi de 671 miliarde dolari anul acesta, estimarea fiind cu 12 miliarde dolari mai mare decât cea lansată de asociaţie în decembrie anul trecut.

IATA: Cheltuielile cu achiziţia de combustibili reprezintă 33% din costurile companiilor aeriene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb