Ethica : "Farmaciştii intră în grevă japoneză pe termen nedeterminat"

T.B.
Miscellanea / 18 octombrie 2023

Ethica : "Farmaciştii intră în grevă japoneză pe termen nedeterminat"

Asociaţia Farmaciilor Independente Ethica anunţă că farmaciile membre, precum şi alte farmacii din ţară intră de azi în grevă japoneză pe termen nedeterminat, pentru a protesta împotriva lipsei de reacţie şi nealocarea fondurilor necesare pentru achitarea restanţelor către farmacii, aferente medicamentelor eliberate asiguraţilor, se arată într-un comunicat al Ethica, remis redacţiei.

Deşi au existat întâlniri şi discuţii cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi cu reprezentanţi ai Guvernului, sumele care trebuiau să fie decontate farmaciilor pentru medicamente eliberate pacienţilor în luna iunie nu au fost ÎNCĂ virate către farmacii. Lipsa de reacţie a guvernanţilor a dus, în cele din urmă, la declanşarea grevei japoneze, informează sursa menţionată.

Revendicările farmaciştilor au fost sumarizate într-un decalog, aşa cum arată datele comunicatului:

1.Decontarea la termen a facturilor pe care farmaciile comunitare le emit în relaţie cu casele de asigurări de sănătate, pentru medicamentele care au fost deja eliberate asiguraţilor, în regim compensat sau gratuit.

2.Stabilirea unui termen de plată mai scurt pentru farmacii pentru medicamentele eliberate, în acord cu termenele de plată deja prevăzute pentru ceilalţi furnizori de servicii medicale în relaţie cu casele de asigurări de sănătate.

3.Predictibilitate privind decontarea medicamentelor eliberate de farmacii în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, pentru a asigura o minimă sustenabilitate financiară, inclusiv pentru a putea susţine remunerarea personalului farmaceutic.

4.Transparenţă în modul de alocare al fondurilor de către casele de asigurări de sănătate pentru toate domeniile de asistenţă, raportat la fiecare judeţ.

5.Renunţarea la practicile de decontare parţială de către casele de asigurări de sănătate a facturilor emise de farmacii pentru medicamentele compensate şi gratuite eliberate pacienţilor.

6.Majorarea cotelor de adaos pentru medicamentele eliberate pe bază de prescripţie medicală, care nu au mai fost modificate de peste 15 ani şi care sunt cele mai mici din Uniunea Europeană.

7.Recunoaşterea, remunerarea şi decontarea în sistemul asigurărilor sociale de sănătate a serviciilor farmaceutice furnizate populaţiei.

8.Dimensionarea fondurilor pentru medicamente în funcţie de nevoile reale ale populaţiei astfel încât să nu mai existe sincope în decontare.

9.Măsuri concrete de susţinere a asistenţei farmaceutice a populaţiei, inclusiv în mediul rural, şi eliminarea dezechilibrelor din domeniu.

10.Protejarea profesiei de farmacist, ca profesie liberală, prin recunoaşterea rolului farmacistului în sistemul de sănătate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. o sa ii inlocuiasca robotii si autoservirea.

    s c c r e t 

    1. Pana atunci muriți pe capete.asa amărâți cum sunt,mai găsești câte 1 farmacist.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb