Eugen Nicolăescu: Presa nu trebuie să sufere nici un fel de presiuni din partea politicului

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 23 martie 2005

Liderul Grupului Parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, îşi exprimă convingerea că ziarul "Adevărul" va trece cu bine peste încercările pe care le trăieşte şi îşi va păstra "acelaşi spirit incisiv şi imparţial de pînă acum". Într-un comunicat transmis, ieri, Eugen Nicolăescu apreciază că ultimele evenimente de la ziarul "Adevărul" demonstrează că "acţionariatul este suveran şi liber să hotărască iar deciziile luate trebuie respectate de întreaga societate românească".

"Presa trebuie să funcţioneze ca un mecanism autonom care se autoreglează şi care nu trebuie să sufere nici un fel de presiuni din partea politicului. Singura atribuţie a puterii politice este aceea de a veghea ca nici un fel de reglementare sau acţiune să nu îngrădească libertatea de expresie şi de informare a instituţiilor de presă" spune Eugen Nicolăescu.

Liderul Grupului Parlamentar PNL evidenţiază, în context, că reglementarea corectă a acordării publicităţii de stat poate reprezenta un prim pas în readucerea mass-media la rolul său fundamental.

"Una dintre principalele preocupări ale actualului guvern şi ale parlamentarilor din coaliţia majoritară este restabilirea atribuţiilor de drept ce revin presei - aceea de a fi cu adevărat a patra putere în stat, independentă şi neinfluenţată de interese politice. Anul precedent a adus mai multe cutremure în cadrul unor mari instituţii de presă din România precum TVR, "Evenimentul Zilei" sau "România Liberă". Experienţa lucrurilor trăite a demonstrat că orice fel de ingerinţă a politicului în astfel de evenimente nu poate fi decît de natură să dăuneze intereselor presei româneşti", se mai spune în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb