Euro 2012, competiţia care va dicta audienţele TV în următoarea lună

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Sport #Euro 2012 / 6 iunie 2012

Euro 2012, competiţia care va dicta audienţele TV în următoarea lună
  • document ataşat Programul meciurilor
    apasă aici pentru a descărca.

    Campionatul European de Fotbal, cea mai importantă competiţie fotbalistică a anului, va debuta peste două zile la Varşovia. Pentru televiziunile care transmit competiţia, problema audienţelor pentru următoarea lună este rezolvată, Campionatele Europene, Campionatele Mondiale de Fotbal şi Jocurile Olimpice fiind cele mai urmărite transmisii de-a lungul timpului.

    Conform estimărilor organizatorilor, peste 150 de milioane de telespectatori vor urmări ceremonia de deschidere. Aceasta va avea loc pe Stadionul Naţional din Varşovia şi va începe cu 20 de minute înaintea primului meci al turneului final, cel dintre Polonia şi Grecia. Conceptul ceremoniei a fost dezvoltat de italianul Marco Balich (50 de ani), care printre altele s-a ocupat de fes-tivităţile de deschidere şi închidere ale Jocurilor Olimpice de iarnă de la Torino din 2006, iar în Ucraina este cunoscut pentru că a coordonat ceremonia de deschidere a Donbass Arena din Doneţk în 2009. Spectacolul va dura 12 minute şi va conţine atât elemente tradiţionale cât şi inovaţii, reuşind să aducă sportul şi cultura la un loc marcând astfel startul unui eveniment istoric, primul Campionat European găzduit de Europa Centrală şi de Est. De asemenea, ceremonia de deschidere va include o coregrafie realizată de mai mult de 800 de voluntari din 63 de ţări ale lumii.

    În ţara noastră toate partidele vor fi transmise de TVR1 (19 în direct şi 12 înregistrate) şi o mare parte din ele de un post privat. Jumătate din meciurile din grupe vor difuzate imediat după încheierea lor, aces-tea fiind transmise în direct de Dolce Sport, televiziune care a sublicenţiat drepturile pentru transmiterea în direct a 19 jocuri, 7 din ele în paralele cu postul public . TVR a plătit pentru drepturile de difuzare 9 milioane de euro, recuperând de la postul la care a sublicenţiat mai puţin de 25% din sumă. În urmă cu 4 ani, difuzarea turneului final al Campionatului European de fotbal, desfăşurat în Austria şi Elveţia, a reprezentat o adevărată gură de oxigen pentru televiziunea publică în sondajele de audienţă, meciul Italia - România atingând cea mai mare audienţă a competiţiei.

    Dincolo de ceea ce se va vedea pe micile ecrane, Campionatul European de organizat de Polonia şi Ucraina va atrage aproximativ un milion de turişti.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    veolia.ro
    Apanova
    rpia.ro
    danescu.ro
    Mozart
    Schlumberger
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    18 Oct. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9724
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
    Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    citiesoftomorrow.ro
    cnipmmr.ro
    thediplomat.ro
    hipo.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb