FOTBAL ÎN LIVING: Câţiva centimetri contează

D.N.
Sport #Euro 2012 / 28 iunie 2012

FOTBAL ÎN LIVING: Câţiva centimetri contează

Spania e gata pentru o nouă finală. Ţinuţi doar pe caviarul performanţelor în ultimii 5 ani, fanii spanioli privesc această nouă performanţă ca pe o normalitate. Xavi şi Iniesta au împreună atâtea finale la nivel înalt cât nu are tot fotbalul est european împreună. În aceste condiţii cum mai poţi să priveşti cu bunăvoinţă această echipă? Ce vor ei? Să câştige tot iar restul lumii fotbalistice doar să le servească din postura de parteneri de competiţie. Cum şi norocul joacă de fiecare dată în tricoul celor puternici, în prima semifinală a Euro 2012 a purtat, mai ales la finalul finalului, tricoul "furiei roşii", o titulatură care mă duce cu gândul la nişte Dacii 1300, botezate astfel din motive care încă îmi scapă. Istoria s-a scris şi în acest caz din cauza câtorva centimetri, în plus la Alves şi în minus la Fabregas. Cât timp s-a jucat fotbal, cele două echipe au fost preocupate să se anuleze ca doi maratonişti preocupaţi să-şi pună piedică unul altuia. Când au apărut loviturile de la unsprezece metri am avut parte şi de un strop de fantezie.

Cu o semiocazie în semifinală, Portugalia e obligată să îşi mai treacă în cont o semiperformanţă. Ronaldo trebuie să mai aştepte încă doi ani pentru un trofeu în tricoul echipei naţionale, poate atunci va fi suficient de bătrân astfel încât să-l intereseze doar fotbalul.

Cu siguranţă că astăzi vom avea parte şi de ceva spectacol. Italia joacă, Germania joacă şi foarte mulţi speră ca acest meci să ofere viitoarea câştigătoare a Euro. Nu neapărat din simpatie pentru una din combatante ci din dorinţa de fi evitată monotonia.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. plici d-aici !

    si ca sa-mi dau cu parerea si despre meci , spania chiar a aratat ca stie cu ghetele, pacat ca iniesta nu a reusit s-o infiga in cele 90 de minute, dar vorba autorului , cativa centimetri au contat ...

    pt diseara mizez pe norocul porcesc al italiei ,ala de e acelasi cu al stelei becalicesti, si sa i scoata pe nemti , ceea ce ar insemna ca spania va ramane nr.1 . Adios ! 

    1. Cat timp Spania e pe primul loc, fotbalul e pe doi.

      ingh , ingh

    "Furia rosie" scris pe Dacii vine de la un serial de desene animate din anii '90, "Cowboy spatiali", unde era o masina numita "Furia rosie turbo". Aseara, spaniolii au fost mai mult Dacii decat turbo. Imi amintesc ca acum vreo 15 ani, cand si nationala noastra pasa fara numar de-a latul terenului, toata lumea il injura pe tata Puiu, desi aveam posesie si oaresce performante. Acum Spania face aproximativ acelasi lucru si toata lumea ii lauda...

    1. si tu Brutus ?? Vulpele care n-ajunge la struguri.....

      paseaza de-a latul, pina paseaza de-a lungul...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb