Euro a urcat până la 4,5455 lei în prima parte a sesiunii interbancare

F. A.
Macroeconomie / 20 iunie 2013

UPDATE 11:31: Admiral Markets:"Leul este sensibil la sentimentul global faţă de risc"

Leul a îndurat o depreciere severă în ultimele săptămâni, o evoluţie ce ameninţă să se transforme într-o prăbuşire după şedinţa de politică monetară a Rezervei Federale a Statelor Unite ce a avut loc aseară, se arăta într-un studiu Admiral Markets remis ieri.

Potrivit analiştilor Admiral Markets, politica monetară la nivel global, dar în special cea a Rezervei Federale, este o parte critică a infrastructurii pieţelor financiare în acest moment. "Prima manevră a fost efectuată de banca centrală americană în 2008, pentru a preveni colapsul sistemului financiar, o cauză nobilă în opinia bancherilor din întreaga lume. Pentru prima dată în ultimii 5 ani, au apărut speculaţii că politica monetară de relaxare, ce a propagat un flux masiv de capital în întreaga lume, generând bule speculative, va fi încetinită, cu efect devastator asupra tuturor claselor de active, inclusiv asupra monedei naţionale", se arată în comunicatul de presă ce prezintă studiul companiei de brokeraj.

Analiştii aduc în vedere că, în ultimele luni, leul si principalii indici bursieri au arătat o corelaţie pozitivă foarte puternică.

"Când bursele de acţiuni au crescut, cursul EurRon a scăzut, iar când bursele au scăzut pe baza speculaţiilor că FED va normaliza politica monetară, EurRon a crescut. Leul este sensibil la sentimentul global faţă de risc, fiind o valută mai riscantă decât euro, la rându-i mai riscantă decât dolarul", au precizat aceştia.

Analiştii Admiral Markets au estimat, ieri, că şansele ca FED să anunţe o astfel de măsură la şedinţa de aseară, ora 21:00 - ora României, ar fi fost mai mici de 50%. "Tocmai de aceea, ar fi oarecum surprinzătoare şi efectul aversiunii faţă de risc ar fi sever. Pieţele vor fi foarte volatile şi Leul se va deprecia rapid faţă de euro şi franc, dar mai ales faţă de dolar", au apreciat analiştii.

Conform acestora, veştile nu sunt prea bune nici în cazul menţinerii programului stimulativ în valoare de $85 miliarde lunar.

"Ben Bernanke, preşedintele băncii centrale, ar putea indica o inevitabilă schimbare de politică monetară la şedinţa din Septembrie. Sunt puţine şanse ca efectul pozitiv asupra pieţelor să fie de durată şi aprecierea leului să fie mai mult decât temporară, în cel mai fericit scenariu", spun analiştii Admiral Markets.

---

Cotaţia monedei naţionale a urcat până la 4,5455 lei/euro în prima parte a sesiunii interbancare, coborând apoi pâna la valoarea de 4,5274 lei/euro în contextul în care Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) a anunţat că va reduce treptat programul de achiziţii de obligaţiuni până în 2014.

Euro a fost cotat la deschiderea sesiunii interbancare la valoarea de 4,5250 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb