Euro continuă să scadă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 ianuarie 2012

Euro continuă să scadă

Depozitele overnight la BCE, la un nou record

Moneda unică europeană şi-a continuat ieri declinul pe pieţele internaţionale, în raport cu dolarul, în condiţiile în care două ţări din uniunea monetară, Franţa şi Aus-tria, şi-au pierdut, vineri, calificativul de top "AAA".

Euro a avut un curs de 1,2667 dolari la ora 10.23, pe piaţa din New York, mai mic cu 0,1% faţă de ultima zi a săptămânii trecute. Anterior, moneda unică scăzuse la 1,2626 dolari.

La data de 13 ianuarie, după ce agenţia Standard & Poor's a redus calificativele unor state europene, Franţa şi Austria pierzând ratingul "AAA", moneda unică a coborât cu 1%.

Chiar şi în aceste condiţii, Franţa a reuşit, ieri, să vândă obligaţiuni pe termen scurt de 8,6 miliarde euro. Trezoreria de la Paris a informat că titlurile au fost plasate conform ţintei stabilite de guvern: 7,4 - 8,7 miliarde euro. Guvernul francez a vândut titluri cu scadenţa la 12 săptămâni în sumă de 4,5 miliarde euro, la un randament de 0,165%, faţă de 0,166% la licitaţia din 9 ianuarie. Cererea pentru aceste titluri a fost aproape dublă comparativ cu oferta.

Statul francez a vândut, totodată, titluri de 2,2 miliarde euro cu maturitatea la 25 de săptămâni, la un randament de 0,281%, şi de 1,9 miliarde euro cu scadenţa la 51 de săptămâni, la un randament de 0,406%.

Pe de altă parte, Banca Centrală Europeană (BCE) a informat, ieri, că depozitele overnight constituite la această instituţie de băncile comerciale au ajuns la un nou record maxim, semn al neîncrederii lor în piaţa interbancară. Aceste depozite au însumat 493,3 miliarde euro (625 miliarde dolari), comparativ cu 489,9 miliarde euro în ultima zi săptămânii trecute, sumă care a reprezentat recordul maxim precedent. Nivelul de ieri este cel mai ridicat de la lansarea monedei unice, în 1999.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb