Euro Insol rămâne administratorul judiciar al "Uztel"

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 decembrie 2012

Euro Insol rămâne administratorul judiciar al "Uztel"

Curtea de Apel Craiova a respins, ieri, ca nefondat recursul de înlocuire a administratorilor judiciari ai "Uztel", Euro Insol şi Euroinsol Consulting, controlate de către Remus Borza. Recursul a fost înaintat de Asociaţia Uztel, acţionarul majoritar al companiei, administratorul special Dan Rădulescu şi un grup de patru companii.

Tribunalul Dolj a respins, pe 9 octombrie, cererea de înlocuire a administratorului judiciar. Instanţa confirmase planul de reorganizare al "Uztel", propus de către administratorul special. De asemenea, a dispus ca supravegherea activităţii companiei să fie realizată de către administratorul judiciar desemnat.

Asociaţia Uztel a acuzat Euro Insol şi Euroinsol Consulting că interzic administratorului special să îşi desfăşoare activitatea. În replică, reprezentanţii administratorilor judiciari arată că decizia Tribunalului Dolj constată ridicarea definitivă şi irevocabilă a dreptului de administrare al reprezentanţilor acţionarilor "Uztel".

Votul creditorilor majoritari ai societăţii, reprezentând peste 70% din masa credală asupra planului de reorganizare propus de administratorul special, a fost condiţionat de păs-trarea dreptului de administrare în sarcina consorţiului de administra-tori judiciari alcătuit din Euro Insol şi Euroinsol Consulting, având în vedere performanţele acestora în perioada de observaţie, amintesc domniile lor, adăugând că toate contestaţiile formulate de către administratorul special şi Asociaţia Uztel împotriva măsurilor dispuse de către consorţiu, inclusiv cererile de înlocuire a acestora, au fost respinse de către instanţele de judecată.

Remus Borza ne declara, luna trecută, că proprietarul "Uztel" este cel care a adus societatea în insolvenţă. "În 2010, < Uztel > avea pierderi de peste trei milioane de euro. În aprilie 2011, compania avea în conturi 2.300 de euro şi datorii de cinci milioane lei către salariaţi. Euro Insol a preluat administrarea societăţii în 2011, an când < Uztel > a avut profit de 1,8 milioane euro", ne-a precizat domnia sa, adăugând că se aşteaptă ca, şi în acest an, profitul "Uztel" să depăşească un milion de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb