Euro şi-a întrerupt ascensiunea

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 martie 2010

Moneda unică europeană şi-a întrerupt ieri, pe pieţele externe, aprecierea faţă de dolar, după ce randamentul obligaţiunilor lansate de Grecia a scăzut în prima zi de tranzacţionare a titlurilor. Investitorii se tem că Grecia va avea probleme în lupta pentru reducerea deficitului bugetar.

Euro a avut un curs de 1,3486 dolari, după ce, anterior, urcase la 1,3537 dolari. Euro a pierdut 5,8% faţă de dolar, anul acesta.

Grecia a vândut, luni, o emisiune de obligaţiuni în sumă de 5 miliarde de euro (6,7 miliarde de dolari), cu maturitate la şapte ani. Cererea pentru această emisiune a fost de 6 miliarde de euro, comparativ cu solicitările de 15 miliarde de euro pentru emisiunea de bonduri cu maturitate la zece ani, tot în sumă de 5 miliarde de euro, lansată în 4 martie.

Guvernul elen, condus de George Papandreou, trebuie să obţină încă 10,5 miliarde de euro până la finele lunii mai, ca să acopere unele datorii scadente.

O nouă emisiune de titluri elene: cerere sub 50%

Agenţia pentru Administrarea Datoriei Publice din Grecia a anunţat, ieri, o licitaţie extraordinară pentru o emisiune de obligaţiuni în sumă de un miliard de euro. Maturitatea titlurilor este la 22 octombrie 2022. Noua ofertă a surprins piaţa, iar cererea a fost de numai 390 de milioane de euro.

FMI: Vom impune condiţii Greciei, dacă ni se va solicita sprijinul

Fondul Monetar Internaţional (FMI) va impune condiţii Greciei, dacă această ţară va solicita asistenţă financiară, declară directorul general al instituţiei creditoare, Dominique Strauss-Kahn.

"Dacă, şi numai dacă, Grecia ne va solicita sprijinul, vom asigura asistenţă, aşa cum facem cu oricare membru al nostru", a spus Strauss- Kahn, într-un interviu acordat agenţiei Bloomberg, în timpul zborului de la Varşovia la Bucureşti. Domnia sa a precizat: "Dacă va fi un program, atunci va fi unul FMI, decis de FMI, aşa cum se întâmplă cu fiecare ţară care a apelat la noi. FMI va stabili condiţiile, aşa cum a făcut cu oricare alt stat".

Strauss-Kahn a subliniat că FMI nu se va implica până când Grecia nu-i va solicita asistenţă financiară. În opinia sa, Grecia ar putea fi capabilă să-şi rezolve problemele financiare pe cont propriu.

Oficialul FMI a refuzat să facă vreo speculaţie cu privire la suma pe care ar putea să o solicite Grecia instituţiei creditoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb