Euro, slăbit de datele economice din Spania şi Germania

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 octombrie 2012

Moneda unică europeană s-a depreciat faţă de dolar, săptămâna trecută, reducându-şi câştigul înregistrat în octombrie, în condiţiile în care Spania a anunţat un şomaj record pentru trimestrul al treilea, iar Germania - declinul neaşteptat al încrederii întreprinzătorilor în economie, luna aceasta.

Euro a scăzut cu 0,7% în intervalul 22-26 octombrie, pe piaţa din New York, la 1,2939 dolari. Astfel, de la începutul lunii octombrie, moneda împărţită de 17 state din UE a câştigat numai 0,6% raportat la moneda SUA. Dacă euro nu va mai creşte până la finele lunii curente, atunci aprecierea sa va fi cea mai slabă din martie până în prezent.

Analiştii arată că datele economice anunţate săptămâna trecută în zona euro nu au venit deloc în sprijinul monedei regiunii, iar pariurile traderilor arată că aceasta va continua să piardă teren.

Institutul Naţional de Statistică de la Madrid a informat, vineri, că rata şomajului din Spania a crescut la 25,02%, în trimestrul al treilea, un nou record maxim. Economiştii aşteptau, însă, mai mult: 25,1%, după un şomaj de 24,6% în trimes­trul al doilea.

Indicele Ifo care măsoară încrederea oamenilor de afaceri germani a scăzut la 100 de puncte, luna aceasta, de la 101,4 în septembrie, conform institutului Ifo din München. Analiştii anticipau ca indicele să urce la 101,6 puncte.

Aceste date au venit după ce Markit Economics din Londra a anunţat că indicele compozit care măsoară sectorul industrial şi industria serviciilor din uniunea monetară a scăzut în mod neaşteptat în octombrie, la 45,8 puncte, de la 46,1 în luna anterioară. Analiştii preconizau o creştere până la 46,5 puncte. Amintim că un indice mai mic de 50 de puncte indică scăderea domeniului analizat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb