Euro, tot mai puternic

V.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 ianuarie 2011

Cerere mare pentru obligaţiunile ţărilor din zona euro

Moneda unică europeană şi-a continuat, ieri, ascensiunea faţă de dolar, pe pieţele internaţionale, după ce preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a declarat că riscurile inflaţioniste pot creşte, dar şi în baza optimismului generat de succesul emisiunilor de obligaţiuni din Spania şi Italia.

Euro s-a apreciat cu 1,1%, la 1,3273 dolari la ora 14:13, pe piaţa din Londra, însă, anterior, atinsese un curs de 1,3288 dolari. La New York, euro a urcat cu 1,5% la ora 10:16, având un curs de 1,3322 dolari.

Miercuri, moneda unică a câştigat 1,2% faţă de dolar.

În urma emisiunilor de obligaţiuni lansate de unele state din zona euro, euro s-a redresat semnificativ după ce, în data de 10 ianuarie, coborâse la 1,2867 dolari, pe fondul temerilor legate de situaţia datoriilor din regiune.

Ieri, Spania şi Italia au reuşit să împrumute de pe pieţe trei, respectiv şase miliarde de euro, sumele maxime avute în vedere, însă la dobânzi mai ridicate decât la licitaţiile anterioare.

Spania a vândut obligaţiuni de trei miliarde euro scadente la cinci ani, cu un randament mediu de 4,542%, faţă de 3,576% la emisiunea precedentă. Cererea pentru aceste titluri a fost de 6,3 miliarde euro.

Italia a vândut titluri de şase miliarde dolari, scadente în 2015 şi 2026, pentru care cererea a urcat la 8,5 miliarde euro. Randamentul titlurilor cu scadenţa la cinci ani (în sumă de 3 miliarde euro) s-a situat la 3,67%, faţă de 3,24% pentru ultima emisiune similară, iar cel al obligaţiunilor scadente la 15 ani (tot 3 miliarde euro) a fost 5,06%, comparativ cu 4,81%.

Amintim că, miercuri, Portugalia s-a împrumutat de 1,25 miliarde euro prin două emisiuni de obligaţiuni cu maturităţi diferite, bucurându-se, de asemenea, de o cerere mare din partea investitorilor.

Euro este prea puternic în raport cu dolarul şi afectează competitivitatea companiilor din zona euro, a declarat, ieri, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, citat de Wall Street Journal. Sarkozy a afirmat că "va lupta" ca să asigure un curs de schimb competitiv pentru companiile germane în perioada în care Franţa va deţine preşedinţia grupului G20 al statelor industrializate şi în curs de dezvoltare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb