Eurodeputaţii cer acţiuni internaţionale decisive pentru a combate escaladarea războiului Rusiei în Ucraina

A.B.
Miscellanea / 28 noiembrie 2024

Eurodeputaţii cer acţiuni internaţionale decisive pentru a combate escaladarea războiului Rusiei în Ucraina

Eurodeputaţii solicită comunităţii internaţionale să acţioneze rapid şi decisiv pentru a aborda escaladarea alarmantă a războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, potrivit unui comunicat remis redacţiei. În rezoluţia adoptată joi, PE a condamnat utilizarea trupelor nord-coreene de către Rusia şi testele cu rachete balistice pe teritoriul Ucrainei. Aceste acţiuni recente de escaladare reprezintă o nouă etapă a războiului şi un risc major pentru securitatea Europei în ansamblu, menţionează deputaţii, solicitând statelor membre şi alor parteneri ai Ucrainei să reacţioneze corespunzător.

Conform comunicatului, PE insistă pe faptul că "nicio negociere despre Ucraina nu poate avea loc fără Ucraina" şi solicită UE să depună eforturi pentru a obţine un sprijin internaţional cât mai larg pentru Ucraina şi o soluţie paşnică în acest război. Deputaţii cer implicarea UE şi a statelor membre în implementarea "Formulei de pace" propuse de Ucraina şi crearea condiţiilor necesare pentru organizarea unui al doilea summit de pace, inclusiv prin cooperarea cu ţările din sudul global.

Eurodeputaţii condamnă sprijinul militar acordat Rusiei de către Iran, Belarus şi Coreea de Nord. Ei cer Statelor Membre să consolideze regimul de sancţiuni împotriva acestor ţări. PE subliniază că atât războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, cât şi participarea Coreei de Nord în acest conflict cu implicarea programelor sale nucleare şi rachete, constituie ameninţări grave la adresa ordinii internaţionale bazate pe reguli.

Deputaţii cer Beijingului să înceteze orice asistenţă militară sau cu dublă utilizare oferită Rusiei, avertizând că refuzul de a face acest lucru ar putea afecta grav relaţiile bilaterale UE-China. China ar putea folosi influenţa sa semnificativă asupra Coreei de Nord şi Rusiei pentru a contribui la reducerea tensiunilor, afirmă deputaţii.

Rezoluţia solicită Consiliului extinderea sancţiunilor împotriva Rusiei, în mod special pentru sectoarele economice importante precum cel metalurgic, nuclear, chimic, agricol, bancar, dar şi împotriva materiilor prime ruseşti.

Deputaţii îndeamnă statele membre să fortifice sprijinul militar oferit Ucrainei prin furnizarea de avioane, rachete cu rază lungă de acţiune, inclusiv rachete Taurus, sisteme moderne de apărare antiaeriană, inclusiv Patriot şi SAMP/T, muniţie, precum şi sisteme portabile antiaeriene (MANPADS), artilerie şi programe de instruire pentru forţele armate ale Ucrainei.

Toate statele membre ale UE şi aliaţii NATO ar trebui să se angajeze pentru sprijini Ucraina militar, atât colectiv, cât şi individual, cu cel puţin 0,25% din PIB-ul lor anual, potrivit rezoluţiei. Eurodeputaţii salută decizia preşedintelui american Joe Biden de a permite Ucrainei să folosească sisteme avansate de rachete pentru a viza obiective militare pe teritoriul Rusiei şi solicită ca UE şi statele membre să ia măsuri similare. Subliniind interesul strategic comun în sprijinul Ucrainei, deputaţii solicită UE şi statelor membre să colaboreze cu viitoarea administraţie de la Washington pentru a consolida cooperarea transatlantică benefică reciproc.

Rezoluţia a fost adoptată cu 390 voturi pentru, 135 împotrivă şi 52 abţineri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nord coreenii sunt pe teritoriu rusesc, au facut tratat cu rusii... nu e casus belli! Parlamentarii astia sinecuristi nu fac decat sa alimenteze si extinda conflictul, ca si in precedenta declaratie. Daca sunt asa de infocati, sa se inroleze in armata ucrainei, ca in felul asta verifica si care e armamentul, munitia pt care au aprobat ei platile. Si apoi, inainte prin 1 km de campuri minate, sub atacul dronelor si al antiaerienelor ca sa dea exemplu!! Nu sa ceara orbeste genistii EU sa demineze si apoi administratia Biden sa trimita in ULkR mine antipersonal cu fragmentatie!

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb