"Eurofighter" a depăşit 10.000 ore de zbor cu Forţele Aeriene Italiene

Monica Măgureanu
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 3 martie 2009

"Eurofighter Typhoon", unul dintre candidaţii la licitaţia organizată pentru noile avioane de luptă ale Forţelor Aeriene Române, a obţinut un nou rezultat important în Italia, unde piloţii Forţelor Aeriene au depăşit 10.000 de ore de zbor pe Typhoon, anunţă un comunicat al companiei. Avionul multirol Typhoon, de nouă generaţie, se află în exploatarea a două dintre escadroanele Forţelor Aeriene Italiene.

Aparatul de zbor, care operează în Italia de pe bazele aeriene Grosseto şi Gioia del Colle, a fost angajat zilnic, de mai bine de trei ani, în misiuni de poliţie aeriană şi alertă de reacţie rapidă, operaţiuni care au început în 2006, odată cu Jocurile Olimpice de Iarnă.

De la acea dată, patru alte forţe aeriene s-au alăturat Forţelor Aeriene Italiene în a declara avionul operaţional, iar flota Typhoon aflată în serviciu în Italia, Germania, Regatul Unit, Spania şi Austria a depăşit până în prezent 50.000 de ore de zbor în total. Până la sfârşitul anului vor fi livrate primele avioane Typhoon pentru Forţele Aeriene din Arabia Saudită - primul client non-european al Eurofighter.

Eurofighter Typhoon a înregistrat 707 comenzi în cele patru ţări partenere implicate în program (Germania, Italia, Regatul Unit şi Spania), plus Austria şi Arabia Saudită. Programul Eurofighter poate fi considerat cel mai mare succes tehnologic şi industrial internaţional din toate timpurile în domeniul avioanelor de apărare de nouă generaţie, se menţionează în comunicat.

Eurofighter Typhoon este un program cheie pentru industria aeronautică europeană. Conceperea, proiectarea, dezvoltarea şi producţia Eurofighter, participarea a peste 400 de companii din toată Europa şi o forţă de muncă de 100.000 de oameni fac ca acest program să fie principalul program de colaborare industrială din istoria bătrânului continent. Programul industrial este deschis colaborării şi pentru industriile aeronautice din alte ţări interesate de acest aparat de zbor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. dar cu atitudinea presei italiene fata de noi, e de meditat; (Macar 120 de aparate,fabricate in Romania)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb