"EuroHold Bulgaria" a achiziţionat "Asitrans Asigurări"

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 iulie 2007

"EuroHold Bulgaria" a achiziţionat "Asitrans Asigurări"

EuroHold Bulgaria a primit săptămâna trecută de la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) acceptul de a achiziţiona pachetul majoritar din Asitrans Asigurări, perfectându-se astfel transferul acţiunilor, informează un comunicat de presă. Integrarea companiei în structura Holdingului se va încheia până la sfârşitul anului 2007, iar în august capitalul social al Asitrans Asigurări va fi majorat şi se va alege un nou Consiliu de Administraţie, care să includă şi reprezentanţi ai EuroHold Bulgaria. Actualul CEO al Asitrans Asigurări va continua să ocupe această poziţie. Numele companiei se va schimba în EuroIns Româ­nia. Investiţiile majore se vor concretiza în infrastructura IT şi software a companiei, totodată urmând a se înfiinţa noi unităţi teritoriale în Bucureşti şi ţară.

Investiţia EuroHold este de 12,5 milioane euro pentru achiziţia a peste 75% din acţiunile Asitrans Asigurări, incluzând achiziţia de acţiuni, creşterea de capital, investiţii în IT, precum şi achiziţionarea pachetului majoritar al Asitrans Leasing. Pentru primul semestru al anului 2007, Asitrans Asigurări a subscris prime brute în valoare de 14,5 milioane euro, ce reprezintă o creştere de 45% com­parativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Programul de investiţie al EuroHold pentru România va include achiziţionarea, în Bucureşti, a unui Offices Building reprezentativ, care va găzdui sediul principal al companiilor de asigurări şi de leasing, alături de sucursala Euro Finance - brokerul/dealer şi consultantul financiar al Holdingului.

În perioada 2007 - 2010, Holdingul va investi circa 30 milioane euro în asigurări, leasing şi servicii financiare în franciză în România. Principalele obiective pentru această perioadă vizează atingerea unei cote de piaţă de 3% pentru asigurări generale, 4% pentru leasing autovehicule noi, iar Euro Finance va deveni un important intermediar financiar pe piaţa românească de capital.

EuroHold Bulgaria Inc. este un holding de servicii financiare integrate care cuprinde activităţi financiare complementare prin cele trei linii de business - servicii financiare, vânzări auto şi afaceri imobiliare. EuroHold Bulgaria Inc. este al doilea holding din Bulgaria ca mărime, cotat la bursă, având o capitalizare curentă de 180 milioane euro. Aproximativ 30% dintre acţionarii holdingului sunt instituţii financiare internaţionale, cum ar fi Firebird Management LLC, Landsbanki Luxemburg S.A, Bank Austria Creditanstalt, EFG Eurobank Greece etc.

EuroHold Bulgaria Inc. s-a înfiinţat în decembrie 2006 ca rezultat al fuziunii dintre Starcom Holding şi Eurohold şi are un capital de 60 milioane euro. Structura Holdingului include 20 de subsidiare şi peste 1.600 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb