Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a primit şi soluţionat 4.888 de reclamaţii şi sesizări, în primele nouă luni ale anului, potrivit unui comunicat transmis, ieri, de instituţie.
"Deşi reclamaţiile au scăzut cu aproape 15 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fapt care ne bucură, totuşi aspectele sesizate, în special în ceea ce priveşte asigurarea RCA, rămân o problemă pe care ne-am propus să o rezolvăm inclusiv prin intensificarea verificărilor privind modul de instrumentare şi plată a dosarelor de daună de către societăţi", precizează Constantin Bu-zoianu, preşedintele CSA.
Cele mai multe reclamaţii înregis-trate au fost aferente asigurărilor generale, respectiv de 4.689, adică 95,93% din total. Din acestea, reclamaţiile privind asigurările obligatorii RCA au reprezentat 73,59% fiind în număr de 3.597. În pofida numărului ridicat, reclamaţiile pe RCA reprezintă doar 0,08% din totalul contractele încheiate, respectiv 1,4% din dosarele de daună deschise. Printre societăţile de asigurare care au înregis-trat un număr mai mare de reclamaţii sunt: Euroins, Carpatica şi Astra. Cele trei societăţi deţin îm-preună o cotă de 36,9% din totalul pieţei RCA.
"Cei trei asiguratori au plătit des-păgubiri, în primele nouă luni ale acestui an, de aproximativ 450 milioane lei, pentru un număr total de peste 110.000 dosare. Sesizările primite de CSA au reprezentat circa 2,0% din daunele achitate de cele trei companii", a mai precizat preşedintele CSA, Constantin Buzoianu.
În ceea ce priveşte asigurările de viaţă, s-au înregistrat 199 de reclamaţii, adică 4,07% din total.
Constantin Buzoianu: "Cei trei asiguratori au plătit despăgubiri, în primele nouă luni ale acestui an, de aproximativ 450 milioane lei, pentru un număr total de peste 110.000 dosare. Sesizările primite de CSA au reprezentat circa 2,0% din daunele achitate de cele trei companii".