Bilanţul "Eurom Bank" pe primele şase luni din acest an a înregistrat o creştere de 30,7%, ajungînd la 3.337 miliarde lei, în special pe baza surselor atrase de la clienţi nebancari care au crescut cu 38,12% la 2.754 miliarde lei, iar capitalurile proprii au atins nivelul de 494,4 miliarde lei.
Această creştere a fost posibilă datorită lărgirii ofertei de produse şi servicii a "Eurom" Bank în paralel cu creşterea dispersiei pe clienţi, fapt ce se înscrie în politica prudentă de gestionare a riscului băncii.
Bilanţul financiar a crescut cu 32,54% la 2.929 miliarde lei, la 30 iunie şi reprezintă 88% din total bilanţ.
În ceea ce priveşte rezultatul pentru primul semetru al acestui an, "Eurom" Bank şi-a depăşit ţintele propuse, realizînd un profit cumulat de 40,652 miliarde lei, faţă de prevederile bugetului de venituri şi cheltuieli pentru aceeaşi perioadă de 28,8 miliarde lei, în timp ce la nivelul întregului an 2004 este prevăzut prin BVC un profit de 110 miliarde lei.
Totodată, portofoliul de credite a crescut cu 40%, observîndu-se o creştere a creditelor brute în sold la 1.829 miliarde lei.
Ponderea creditelor acordate în total active a ajuns la sfîrşitul lunii iunie la 55% faţă de 51% cît reprezenta la 31 decembrie 2003.
În primul semestru, "Eurom" Bank a avut o evoluţie favorabilă conform Standardelor Româneşti de Contabilitate. Astfel, la data de 30 iunie, "Eurom" Bank deţinea o cotă de piaţă de 0,45% din punctul de vedere al activelor bancare faţă de 31 decembrie 2003 cînd avea o cotă de 0,41%. "Eurom" Bank are ca strategie imediată oferirea de servicii de tip e-banking şi emiterea de carduri de credit şi de debit, acţiune ce se va demara peste două luni.
Pe parcursul primului semestru s-au dat în folosinţă noi sedii în Drobeta Turnu Severin, Galaţi şi Timişoara urmînd ca în scurt timp să se dea în folosinţă noi sedii pentru Iaşi şi o nouă sucursală în Bucureşti, sucursala Unirii.