"Europa Capital Partners" investeşte peste 200 milioane de euro pe piaţa noastră imobiliară

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 24 septembrie 2008

"Europa Capital Partners" investeşte peste 200 milioane de euro pe piaţa noastră imobiliară

Fondul britanic de investiţii "Europa Capital Partners" dispune de aproximativ 200 de milioane de euro pentru investiţii în proiecte imobiliare pe piaţa românească, a declarat, ieri, directorul general al fondului, Tim Norman, pentru "Interfax". "Teoretic, am putea investi până la 200 milioane de euro în mai multe proiecte diferite din România, însă fiind un fond care ţine cont de oportunităţi trebuie să fim flexibili", a precizat domnia sa.

Tim Norman a subliniat că "Europa Capital" are două fonduri care pot investi în România-, unul care dispune de aproximativ 700 milioane de dolari pentru investiţii în întreaga Europă şi fondul "Europa Emerging Europe" care are 150 milioane de euro şi este destinat special Romaniei, Bulgariei, Ucrainei, Croaţiei şi Serbiei.

Potrivit Agerpres, primul proiect al "Europa Capital" este "Turda Distribution Park" la care lucrările de construcţie ar urma să înceapă în lunile următoare. Acest proiect va cuprinde o suprafaţă construită de 200.000 mp pe 55 de hectare. "Intenţia noastră este de construim parţial pe acest teren şi ulterior să căutăm parteneri sau chiar să vindem proiectul", a spus Tim Norman. Celelalte proiecte pe care "Europa Capital" le analizează în România sunt investiţii rezidenţiale în zonele mai puţin populare din Bucureşti, însă Tim Norman a refuzat să ofere detalii.

"Europa Capital" intenţionează să fie activă pe termen lung în România, estimând că piaţa imobiliară îşi va reveni după perioada mai slabă înregistrată în ultimele luni. "Din mai multe motive, piaţa românească nu a suferit o corecţie a valorii proprietăţilor imobiliare similară cu cea înregistrată pe alte pieţe din Europa însă, în următoarele şase până la 12 luni, estimăm că o corecţie va avea loc", estimează Tim Norman. Potrivit acestuia, Europa Capital nu a fost afectată încă de problemele de lichiditate chiar dacă fondul se aşteaptă ca piaţa bancară să devină mai strictă în următoarele 12 luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb