EUROPENELE DE YACHTING 2015 Sportiva Ebru Bolat, vicecampioană europeană la Clasa Zoom8

Elena Deacu
Sport / 6 aprilie 2015

Supranumită ''Simona Halep a yachtingului românesc'', sportiva Yacht Club Regal Român Ebru Bolat, în vârstă de numai 15 ani, a urcat duminică, 5 aprilie, a.c., din nou, pe podiumul Campionatului European de Yachting Zoom8, la ediţia din 2015, de această dată câştigând argintul la fete.

Titlul de vicecampioană europeană l-a obţinut în urma unei competiţii extrem de dure, cu răsturnări de situaţie zilnice, până în ultimul minut. Cu o zi înaintea curselor finale, Ebru conducea clasamentul. Locurile pe podium s-au decis, duminică, chiar în ultima cursă, după o înfruntare în condiţii meterologice dificile cu vânt extrem de puternic.

Competiţia s-a desfăşurat între 1-5 aprilie la Palamos, Spania şi a reunit 54 de sportivi (41 de băieţi şi 13 fete) din 8 ţări europene (Estonia, Danemarca, Rusia, Austria, Finlanda, Spania, Norvegia, România). România a fost reprezentată de doi sportivi: Ebru Bolat şi Matei Alexandru Duca, acesta din urmă aflându-se la prima sa competiţie europeană de profil şi prima participare la un concurs la clasa Zoom8.

Ebru Bolat se menţine pe treptele yachtingului românesc de performanţă. Contribuţia sportivei românce la palmaresul României este una remarcabilă, sportiva câştigând anul trecut nu mai puţin de trei titluri internaţionale de mare importanţă, două europene şi unul mondial: campioană europeană la clasa Zoom8 în luna aprilie 2014, campioană europeană la clasa Optimist în luna iulie, pentru ca doar două săptămâni mai târziu să devină vicecampioană mondială la clasa Zoom8.

În 2015, marea provocare pentru Ebru o constituie câştigarea titlului mondial la clasa Zoom8, la Campionatele Mondiale ce se vor desfăşura, în august, în Austria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb