Europenii acuză: România primeşte fonduri fără să contribuie la bugetul UE

ANDREEA NEGRU
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 20 iunie 2005

Contribuţiile ţărilor membre ale Uniunii sînt foarte mici

Aderarea României şi Bulgariei presupune angajarea altor 800 de persoane la Bruxelles

Bugetul Uniunii Europene este suprasolicitat, iar contribuţiile pentru consolidare foarte puţine - aceasta a fost concluzia dezbaterilor de la Bruxelles, conform relatării reprezentantului României, Varujan Vosganian, preşedintele Comisie de Buget, Finanţe - Bănci din Senat.

La finele săptămînii trecute, la Bruxelles a avut loc o întîlnire a preşedinţilor Comisiilor de Buget, Finanţe-Bănci din ţările membre ale Uniunii, dar şi a celor care vor să adere la UE. Tema discuţiilor a fost bugetul central, care, în aceste momente, este sub semnul întrebării, dar şi politica agrară care se găseşte într-o perioadă de instabilitate în majoritatea ţărilor.

Reprezentanţii ţărilor din Uniune consideră că atît ţările membre, cît şi cele care doresc aderarea la UE ar trebui să perceapă impozite care să se transfere în mod direct la bugetul central al UE.

Varujan Vosganian ne-a declarat: "Pentru ca acest lucru să fie realizabil, trebuie să existe un acquis comunitar, respectiv cotele de impozitare să fie aceleaşi pentru toate statele din UE. æările din Uniune traversează o perioadă de cumpănă în ceea ce priveşte politicile fiscale, iar cheltuielile bugetului central sînt foarte mari faţă de contribuţiile destul de reduse".

Domnul Vosganian ne-a mai declarat că România a fost chiar acuzată că beneficiază de fonduri ale Uniunii fără să contribuie în nici un fel la bugetul central. Costurile bugetare sînt foarte mari, în plus aderarea României şi a Bulgariei presupune costuri salariale mai mari o dată cu cele 800 de persoane ce trebuie angajate la Bruxelles.

Senatorul Varujan Vosganian ne-a declarat: "Poziţia ţării noastre a fost una rezervată, întrucît România beneficiază din plin de fonduri ale Uniunii, fără să cotizeze într-un mod anume la bugetul central".

Politica agricolă a condus la dispute între Marea Britanie, pe de o parte şi Franţa şi Germania pe de altă parte. "Bugetul UE pentru anul 2007 este de 116 miliarde de euro, aproape dublu faţă de Produsul Intern Brut al României", constată Varujan Vosganian. Din cele 116 miliarde de euro, un procent de 40% reprezintă fonduri destinate politicii agricole, iar restul sînt fonduri structurale.

Reprezentantul României consideră că trebuie să ne aliniem ţărilor Uniunii şi să aplicăm acquis-ul comunitar în ceea ce priveşte politica economică şi, în special, politica fiscală pentru a ne putea integra.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7329
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9824
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.3649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb