EUROSTAT: România a înregistrat cea mai scăzută pondere a utilizatorilor de internet care citesc ştiri online

F.D.
Miscellanea / 24 august 2022

România a înregistrat cea mai scăzută pondere a utilizatorilor de internet care citesc ştiri online

În 2021, aproximativ nouă din zece (89%) persoane din Uniunea Europeană, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 de ani, au folosit internetul în special pentru citirea ştirilor online, dar în România s-a înregistrat cea mai scăzută pondere a utilizatorilor de internet care citesc ştiri online, arată datele publicate astăzi de Oficiul European de Statistică (Eurostat), potrivit Agerpres.

Datele pentru 2021 arată că 72% dintre utilizatorii de internet din UE între 16 şi 74 de ani au accesat site-uri de reviste, ziare şi ştiri online, o creştere de două puncte procentuale (pp) comparativ cu 2016.

În rândul statelor membre UE, cea mai ridicată pondere a utilizatorilor de internet care citesc ştiri online a fost în Finlanda (93%), Lituania şi Cehia (ambele cu 92%), Croaţia şi Grecia (ambele cu 90%), la polul opus fiind România (59%), Germania (62%), Franţa (63%), Italia (64%) şi Belgia (67%).

Comparativ cu 2016, folosirea internetului pentru citirea ştirilor online a crescut cu peste trei puncte procentuale în rândul femeilor şi cu două puncte procentuale în rândul bărbaţilor în 2021, dar, în general, este mult mai probabil ca bărbaţii să folosească internetul pentru citirea ştirilor online decât femeile (74% faţă de 71%).

Când luăm în considerare vârsta, citirea revistelor, ziarelor şi a ştirilor online este cea mai populară la categoria 25-54 ani (75%). Acest grup de vârstă, precum şi categoria 55-74 ani (68%) au înregistrat creşteri de trei şi, respectiv, două puncte procentuale.

Ponderea utilizatorilor de internet a crescut cel mai mult în zonele rurale (de la 65% în 2016 la 69% în 2021), apoi în zonele urbane (de la 74% la 76%), şi a rămas stabilă, la 70%, în oraşe mici şi suburbii.

Absolvenţii învăţământului superior (85%) sunt în general mai predispuşi la folosirea internetului pentru citirea revistelor, ziarelor şi a ştirilor online, faţă de cei care nu au atins un astfel de nivel de educaţie (57%).

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Romanii se informeaza de pe facebook, forumuri, twitter...prostia la rang de arta!

    1. Omule, nu ai inteles nimic din articol. Romanii NU SE INFORMEAZA din online. Online inseamna si UMdigi24, dar si hotznews si alte masinatiuni securistice, precum si facebook sau forumuri. Toate inseamna "online".

      Romanii si germanii NU SE INFORMEAZA din online. Iar motivul nu este lipsa de cultura ci INTELEGEREA PROFUNDA a manipularii. In realitate, doar 0.001% dintre cei care citesc stiri online, stiu sa ocoleasca manipularea. A citi ziare online nu inseamna decat ca te lasi manipulat de scenariile securitatii si ale puterilor metastatale. Adevarul este foarte greu de aflat si el este acum discutat DOAR PE PODCASTURI ale unor analisti independenti. Sau poate Tucker Carlson de pe Fox. In rest, propaganda securistica NATO si UE. 

    le plac flecareala si manipularile de la tv

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb