Pe uşa fiecărei săli de examen va fi afişată lista nominală cu elevii repartizaţi în sala respectivă, precum şi regulile pe care aceştia trebuie să le respecte pe durata probelor Evaluării Naţionale. Pătrunderea în sală cu materiale ajutătoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, fraudă sau tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din sală şi acordarea notei 1(unu) la lucrarea respectivă.
Elevii vor fi aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase.
Probele scrise pentru Evaluarea Naţională încep la ora 09:00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susţine examenul. Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise.
Unele şcoli şi-au chemat candidaţii încă de la ora 7, ca să fie făcut în timp util triajul epidemiologic, înainte să li se dea voie în săli.
Supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba, care le vor explica elevilor modul de desfăşurare a Evaluării Naţionale şi modul de completare a datelor personale pe foaia tipizată.
Temperatura corporală permisă elevilor şi profesorilor la examenele naţionale este de 37,3 grade Celsius. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că temperatura stabilită pentru accesul în spaţii comerciale al persoanelor este de 37,3 grade Celsius, aceasta cifră fiind stabilită şi pentru examenele naţionale.