Eveniment dedicat promovării relaţiilor comerciale şi economice româno-indiene, la Palatul CCIB

D.I.
Miscellanea / 15 martie 2018

Eveniment dedicat promovării relaţiilor comerciale şi economice româno-indiene, la Palatul CCIB

Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întrevedere cu Thanglura Darlong, noul ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Indiei, cu reşedinţa în România, acreditat în ţara noastră, în Republica Moldova şi Albania, se arată într-un comunicat al CCIB, remis Redacţiei.

Potrivit documentului, la întrevedere au participat, de asemenea, Chitra Suresh, secretar I în cadrul Ambasadei, cu atribuţii în domeniul colaborării economice şi schimburilor comerciale, iar din partea CCIB, George Vodislav, director general. În timpul întâlnirii s-a urmărit identificarea unor domenii de interes pentru ambele comunităţi de afaceri şi conturarea unor proiecte vizând impulsionarea comerţului bilateral şi stimularea cooperării româno-indiene.

În deschidere, Sorin Dimitriu a vorbit despre activitatea CCIB, organizaţie reprezentativă pentru mediul de afaceri al capitalei, cu recunoaştere internaţională, precum şi despre strategia de relaţii externe a Camerei bucureştene. În acest context, preşedintele CCIB a punctat interesul pentru semnarea unui acord de colaborare cu Confederaţia Indiană a Industriei (CII) şi pentru deschiderea, în această ţară, a unui birou de reprezentare, dublat de o expoziţie permanentă, după un model testat cu succes pe alte pieţe-ţintă.

În opinia preşedintelui CCIB, organizarea "Săptămânii produselor indiene în România", eveniment urmat de o nouă ediţie a "Zilei oportunităţilor de afaceri" dedicată acestei ţări, constituie mijloace excelente pentru o mai bună cunoaştere a celor două comunităţi şi pentru identificarea unor domenii-cheie, în afara celor tradiţionale, în care pot fi dezvoltate proiecte care să contribuie la dezvoltarea schimburilor bilaterale.

În context, Sorin Dimitriu a apreciat că sectorul industrial, îndeosebi în metalurgie, industria chimică şi în sectorul materialului rulant pentru căi ferate oferă oportunităţi semnificative, a căror valorificare poate imprima predictibilitate şi consistenţă schimburilor comerciale bilaterale.

La rândul său, Thanglura Darlong a apreciat propunerile preşedintelui CCIB, exprimându-şi disponibilitatea de a continua bunele relaţii avute de CCIB cu Ambasada Indiei.

Considerând că nivelul actual al schimburilor comerciale este sub nivelul potenţialului celor două ţări, ambasadorul Indiei la Bucureşti a subliniat că semnarea acordului de colaborare între CCIB şi CII poate constitui un pas însemnat în dezvoltarea relaţiilor de cooperare bilaterale. De asemenea, înaltul diplomat indian a punctat că programul guvernului indian este favorabil dezvoltării mediului de afaceri autohton şi participării acestuia la internaţionalizarea afacerilor, ţara noastră fiind o zonă de interes pentru companiile indiene. În ceea ce priveşte domeniile de colaborare, în completarea celor menţionate de preşedintele CCIB, a amintit: industria textila, sectorul aeronautic, industria de medicamente şi medicina tradiţională.

În perioada următoare, pentru punerea în practică a proiectelor discutate, echipa CCIB va colabora cu Ambasada Indiei în România, primul proiect pe agenda comună fiind organizarea unui eveniment dedicat promovării relaţiilor comerciale şi economice româno - indiene, ce va avea loc luni, 19 martie a.c., cu ocazia vizitei în ţara noastră a unei delegaţii a Consiliului de promovare a exporturilor din Industria Confecţiilor Textile din India.

India, după volumul schimburilor comerciale bilaterale, este al patrulea partener al ţării noastre din Asia (după R. P. Chineză, Coreea de Sud şi Japonia).

În comunicat se mai menţionează că valoarea schimburilor comerciale bilaterale a fost, anul trecut, de 642 milioane de dolari (+26,9% faţă de perioada similară a anului trecut), din care exportul a fost de 306 milioane de dolari (+30,1%, comparativ cu anul 2016 şi cea mai înaltă valoare din ultimii 9 ani) şi importul de 336 milioane de dolari (+24,2%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb