Excelenţa, premiată de antreprenoriatul feminin

George Marinescu
Ziarul BURSA #Miscellanea / 25 septembrie

Andreea Negru (dreapta), preşedintele PEFA, i-a premiat pe elevii care au obţinut medalii de excelenţă la Olimpiada Internaţională de Meserii care s-a desfăşurat în Franţa, la Lyon

Andreea Negru (dreapta), preşedintele PEFA, i-a premiat pe elevii care au obţinut medalii de excelenţă la Olimpiada Internaţională de Meserii care s-a desfăşurat în Franţa, la Lyon

English Version

Reprezentanţii unor companii private, companii publice, dar şi ai unor instituţii publice cum ar fi Banca Naţională a României, Autoritate pentru Supraveghere Financiară, ANRE, şi elevi premiaţi la nivel internaţional în diferite domenii au fost recompensaţi cu diferite premii de către Patronatul European al Femeilor de Afaceri (PEFA) în cadrul celei de-a treia ediţii a Galei "Excelenţa în Business", eveniment ce a fost găzduit de Guvernul României, în sala Transilvania a Palatului Victoria.

Gala Excelenţa în Business este unul din barometrele economiei naţionale, oferind o imagine reală cu privire la cele mai performante sectoare de activitate, la cele mai performante companii şi instituţii publice, promovând totodată un climat de afaceri etic şi responsabil.

În deschiderea evenimentului, Andreea Negru, preşedintele PEFA, a afirmat că rolul acestui patronat este susţinerea doamnelor în tot ceea ce înseamnă evoluţia lor nu doar în societate şi în afaceri, ci şi în politică, "mai ales că suntem în an electoral şi considerăm că femeile pot fi alese şi numite în funcţii de conducere din ţara noastră", şi a trecut în revistă principalele realizări ale patronatului în anul în curs.

Cât priveşte excelenţa, Andreea Negru a declarat: "Suntem la a treia gală a excelenţei în business, un concept nou în acest an pentru că alături de mediul privat am adus în atenţia publică instituţii ale statului şi companii naţionale care dovedesc că pot face performanţă în condiţii favorabile sau mai puţin favorabile în funcţie de domeniul de activitate. Astăzi suntem aici pentru a aplauda performanţa, pentru a conştientiza faptul că împreună putem contribui la dezvoltarea economică durabilă şi sustenabilă. Gala Excelenţa în Business 2024 reprezintă o platformă de recunoaştere a realizărilor extraordinare din economia românească. Este un moment în care celebrăm nu doar succesul economic, ci şi valorile fundamentale care stau la baza antreprenoriatului modern: inovaţia, responsabilitatea socială şi leadershipul. Suntem onoraţi de sprijinul pe care îl primim din partea Guvernului României şi de prezenţa unor lideri de seamă din economie şi administraţie, care împărtşşesc cu noi angajamentul pentru dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri".

Victoria Stoiciu, consilier de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, a spus: "Nu mai suntem o ţară săracă, deşi ne-am obişnuit cu această idee în ultimele trei decenii. Dacă ne uităm la clasamentul Băncii Mondiale, România se situează de câţiva ani încoace în rândul statelor cu venituri ridicate pe cap de locuitor, ceea ce este o veste extraordinară, o situaţie la care au contribuit atât politicile publice elaborate şi implementate de Guvern, cât şi mediul de afaceri din ţara noastră. (...) Evenimentul de astăzi consemnează şi responsabilitatea socială a mediului de afaceri. Cred că rolul unei companii nu este doar generarea profitului, ci şi responsabilitatea faţă de o comunitate, faţă de membrii societăţii în care activează".

La rândul său, Mircea Abrudean, Secretarul General al Guvernului a amintit că leadershipul în afaceri este foarte important, deoarece avem nevoie de modele de business, aşa cum avem nevoie şi de modele în zona publică, modele care să ne încurajeze să mergem mai departe. Mircea Abrudean a adăugat: "Avem nevoie şi de inovaţie, de capacitatea de a răspunde schimbărilor globale şi de aceea reafirm angajamentul Guvernului pentru sprijinirea mediului de afaceri, pentru crearea unui cadru economic stabil şi predictibil, care să stimuleze investiţiile, inovarea şi antreprenoriatul. Ne dorim să consolidăm parteneriatul dintre sectorul public şi cel privat, pentru a construi un mediu propice dezvoltării".

Florin Jianu, fost preşedinte al CNIPMMR, vicepreşedinte al PSD pentru mediul de afaceri, a arătat: "Patronatul European al Femeilor de Afaceri este unul dintre ultimii membri ai Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România în timpul mandatului meu. PEFA nu coboară deloc standardul, deoarece conducerea acestui patronat şi-a propus ca evenimentele şi tot ceea ce fac să plece de la Palatul Victoria în sus, mai ales că a ajuns să reprezinte 30.000 de angajaţi, lucru care înseamnă foarte mult, mai ales că toţi cei care muncesc pentru reprezentarea mediului de afaceri ştiu cât este de greu să aduni bob cu bob şi să poţi să reprezinţi cinstit şi onest acest mediu. Iar Patronatul European al Femeilor de Afaceri creşte în mod organic, sănătos, se preocupă de excelenţa în afaceri şi gala de astăzi este o încununare a activităţii depuse. (...) Am văzut că în România firmele care sunt listate la bursă şi sunt conduse de femei sunt peste media europeană, ceea ce e un lucru grozav. Cred că trebuie să începem să ne comportăm ca o ţară dezvoltată din punct de vedere economic, dar şi social, în tot ceea ce facem, să scoatem în faţă modelele de excelenţă. Sunt statici la nivel european care ne arată că suntem peste media UE privind antreprenoriatul, chiar şi în privinţa intensităţii antreprenoriale feminine, dar vreau să reflectăm în perioada următoare la numărul femeilor care lucrează în aşa numitul concept STEM (n.red.: ştiinţă - tehnică - inginerie - matematică). Aici trebuie să ne aplecăm cu mai multă rigoare, cu mai multă atenţie pentru că inovarea şi inovaţia vin din această zonă şi putem să fim campioni şi în aceste domenii".

Evenimentul organizat de PEFA a adus împreună lideri de succes şi antreprenori care demonstrează că excelenţa şi inovaţia în afaceri sunt pilonii dezvoltării economice. Gala Excelenţa în Business reprezintă o oportunitate de a împărtăşi idei, de a celebra performanţa şi de a sublinia importanţa sprijinirii femeilor antreprenor în toate sectoarele economice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb